Virtuelt borgermøde om fremtidens Hellebæk Klædefabrik

I foråret 2020 satte PensionDanmark og Velliv, der ejer den historiske ejendom Hellebæk Klædefabrik nord for Helsingør, gang i udviklingen af en vision og helhedsplan, der skal forvandle Klædefabrikken til et fællesskab, der både rummer virksomheder, attraktive boliger og indbydende uderum. De store linjer er nu på plads og klar til at blive omsat til virkelighed gennem lokalplan og den politiske proces, der fastlægger det endelige projekt.

By,- Plan og Miljøudvalget i Helsingør Kommune har igangsat udarbejdelse af en lokalplan for området. Planen er, at forslaget til lokalplan skal godkendes i løbet af foråret 2021, hvorefter det kommer i offentlig høring. Den endelige vedtagelse af lokalplanen vil kunne ske i løbet af efteråret 2021.

”Vores ønske har været at lave en helhedsplan for Klædefabrikken, hvor man ikke bare bor ved siden af et kontor eller arbejder ved siden af en bolig. Hellebæk Klædefabrik skal være et aktiv for Hellebæk som by på flere måder. Den skal kunne tiltrække erhvervsdrivende, men samtidig også være et sted, som bruges af områdets beboere. Den vision synes vi, at vi er lykkedes rigtig godt med,” siger Marius Møller, direktør i PensionDanmark.

Alle borgere i Hellebæk og Ålsgårde inviteres til et borgermøde omkring projektet, hvor plantegningerne vil blive præsenteret. Det vil finde sted digitalt via Zoom torsdag d. 21.01.2021 kl. 17.00-18.30

Se plantegninger og tilmeld dig det digitale borgermøde

PensionDanmark og Velliv afholder og faciliterer det virtuelle borgermøde. Formand for By, Plan- og Miljøudvalget, Christian Holm Donatzky, deltager også på mødet sammen med medarbejdere fra kommunens byudviklingsafdeling, ByLAB, der vil fortælle om lokalplanprocessen.

Helsingør ByLAB

Sct. Anna Gade 5C