Børneliv

Skoleelever får et aktivt break i fjernundervisningen

Dyrk yoga hjemme på stuegulvet, giv den gas med styrketræning på teenageværelset, tag imod en mystisk udfordring til fods i nabolaget, lav en skål af gips på køkkenbordet eller tryl selv din egen lækre frokost frem ved komfuret.

En lang række skoleklasser i Helsingør Kommune har på rekordtid sagt ja til at få en aktiv pause i deres fjernundervisning med Skolepiloternes nye OnLive-katalog, der er et tilbud til lærerne i udskolingen.

Skolepiloterne OnLive er lavet i samarbejde med Børnekulturkonsulenten i Helsingør Kommune og Billedskolens forløb Kulturens Børn, og interessen har været overvældende, fortæller projektkoordinator Charlotte Karrebæk fra Skolepiloterne.

- Vi har mere end 30 tilmeldte klasser, der er med i en af de fem workshops, som vi kun har haft udbudt siden slutningen af januar. Det, jeg hører fra lærerne, er, at det har været et frisk pust, som mange har trængt til, siger hun.


Kreativitet og bevægelse

Fokus på de fem workshops er kreativitet og bevægelse, og selvom undervisningen foregår online, så skal eleverne flytte sig væk fra sengen eller skrivebordet. I stedet skal de op på gulvet, ned i køkkenet og ud i naturen.

- Det aktiverer eleverne på en anden måde foran skærmen og giver dem mulighed for at bruge hoved, krop og samarbejdsevner på en måde, som de måske ikke har været vant til i et stykke tid, siger Charlotte Karrebæk.

Indtil videre er det hensigten, at Skolepiloterne OnLive fortsætter, så længe udskolingseleverne bliver fjernundervist hjemmefra. 

Fakta: Dem fem workshops

• Lav en skål: Formgivningskursus med enkle materialer som gipsgaze, stanniol og balloner.
• Mystery walk: Find gemte poster og løs gåder undervejs på en gåtur i lokalområdet.
• Mini kokkeri: Få en pose råvarer og lav et lækkert og nemt måltid hjemme i køkkenet.
• Styrketræning: Få sved på panden med simple redskaber som en fyldt vandflaske eller en taske med bøger.
• Yoga: Få pulsen op sammen med din klasse med fokus på åndedræt, stræk og mindfulness.

Læs mere på skolepiloterne.dk

Fotoet: Merete Olsen fra Skolepiloterne er i køkkenet på Ungdomsskolen, mens en skoleklasse følger med på storskærmen. I workshoppen Mini Kokkeri skal eleverne selv hente en pose med råvarer på deres skole, inden de går i gang. Til gengæld får de en lækker, hjemmelavet frokost. Foto: Skolepiloterne

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør