Erhvervsliv

Helsingør Kommune har fortsat et af Danmarks bedste jobcentre

Medarbejderne på Helsingør Kommunes jobcenter leverer i den grad varen. I en ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet indtager det kommunale jobcenter en placering som nummer 12 blandt landet 98 jobcentre. Det er én placering bedre end forrige opgørelse. Placeringen i toppen af listen er ikke mindst imponerende i lyset af, at Helsingør Kommune tilbage i 2020 lå placeret som nummer 55 på listen.

Beskæftigelsesministeriet offentliggør løbende, hvordan landets jobcentre klarer sig i forhold til hinanden i en såkaldt benchmark-undersøgelse. Det sker ved at se på, hvor mange borgere den enkelte kommune har på offentlig forsørgelse og sammenholdt det med det antal, man kan forvente, at kommunen vil have på baggrund af dens rammevilkår. I omfanget af offentligt forsørgede indgår dagpengeområdet, sygedagpengeområdet og kontanthjælpsområdet.

Til gavn for ledige og virksomheder

I den samlede opgørelse ligger Helsingør Kommune på en placering som nummer 12 (13 i sidste opgørelse). Ser man på de enkelte områder, ligger Helsingør Kommune på alle områder i den bedste halvdel, og på dagpenge indtager man en placering som nummer 27 (28 i forringe opgørelse). På kontanthjælpsområdet indtager man en placering som nummer 34 (31 i forringe opgørelse), mens man ligger helt i top som nummer 5 på sygedagpengeområdet (11 i forrige opgørelse).

Opgørelsen glæder borgmester Benedikte Kiær:

 

”Jeg glæder mig først og fremmest på borgernes vegne, som har stor glæde af indsatsen fra dygtige medarbejdere i vores jobcenter. Den flotte placering fortæller, at borgerne kommer hurtigere i job, og virksomhederne bliver hjulpet med den arbejdskraft de har brug for. Og så viser undersøgelsen, at de investeringer i jobcenteret byrådet af flere omgange har vedtaget betaler sig. Det synes jeg er værd at bemærke i en tid, hvor mange har travlt med at tale den kommunale beskæftigelsesindsats ned. Tak til medarbejderne i vores jobcenter” siger borgmester Benedikte Kiær.

Sygemeldte hurtigt i job

Hos formanden for Social-og Beskæftigelsesudvalget Thomas Horn er der også glæde over den fine placering:

”Det er først og fremmest medarbejdernes fortjeneste at vi igen har et af de bedste jobcentre i Danmark. Det er særligt imponerende, at vi er helt i top, når det handler om at hjælpe sygemeldte hurtigt tilbage i job. Det er en indsats, som både er til gavn for den enkelte borger, men også til gavn for virksomhederne, der har brug for medarbejderne,” siger Thomas Horn.

 

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør