Erhvervsliv

Hvem skal modtage Den Sociale Beskæftigelsespris 2023?

Helsingør Kommune uddeler hvert år Den Sociale Beskæftigelsespris til en virksomhed, som har udvist et særligt socialt ansvar ift. beskæftigelsesindsatsen. Det kan fx være, at virksomheden ansætter medarbejdere på særlige vilkår eller har elever i praktik.

Kommunen har uddelt prisen siden 2015, og blandt de tidligere prismodtagere er Silvan Helsingør, Marienlyst Strandhotel og Sejlservice ApS.

Sidste år gik prisen til restauratørerne Anders og Carina Kurt Ladewig, som har hjulpet mange ledige tilbage til arbejdsmarkedet. I den anledning sagde Thomas Horn, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget:

- Det er inspirerende og forbilledligt, at I udviser så stort menneskeligt overskud og tager ansvar for medborgere, der har brug for en hjælpende hånd for at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Indstil en virksomhed

Nu er det tid til at indstille kandidater til uddeling af Den Sociale Beskæftigelsespris 2023. Sidste frist for at indstille en virksomhed er fredag den 10. november.

For at komme i betragtning som prismodtager skal en virksomhed opfylde et eller flere af følgende kriterier:

  • Virksomheden ansætter medarbejdere på særlige vilkår, elever, ledige, flygtninge, udsatte unge, oprettes praktikpladser eller bidrager på anden måde til løsning af beskæftigelsesindsatsen.
  • Virksomheden efteruddanner ansatte og benytter eventuelt jobrotation.
  • Virksomheden har vækst og fremgang.
  • Virksomheden har betydning for Helsingør Kommune og/eller lokalområdet.
  • Virksomheden overholder arbejdsmiljøreglerne.
  • Virksomheden har et samarbejde med Helsingør Kommunes job- og virksomhedskonsulenter og har eventuelt status som virksomhedscenter (SAGA Nord).

Modtageren af Den Sociale Beskæftigelsespris 2023 vil blive hyldet til erhvervslivets nytårskur i januar 2024.

Prisen består af et diplom, et kunstværk af en lokal kunstner samt et beløb til afholdelse af et socialt arrangement i virksomheden.

Hvis du kender en virksomhed, som du mener udviser et særligt ansvar, jfr. kriterierne, så send din indstilling med begrundelse digitalt via Helsingør Kommunes hjemmeside.

Send dit forslag til prismodtager

Hvis du ikke har mulighed for at indstille digitalt, kan du indsende din indstilling med posten eller aflevere indstillingen hos Center for Job, Borgerservice og Teknologi.

Læs mere om, hvordan du indstiller en virksomhed, hvis du ikke kan indstille digitalt

Læs også artiklen: Vindere af beskæftigelsespris: Vi er helt vildt stolte

Fotoet: Sidste års vindere, Anders og Carina Kurt Ladewig, fik Den Sociale Beskæftigelsespris overrakt af Social- og Beskæftigelsesudvalgets formand, Thomas Horn, da erhvervslivet holdt nytårskur i januar 2023.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør