Erhvervsliv

“Jeg vil ikke bare gå derhjemme”

For knap et år siden flygtede Vira Brodetska med sin søn fra krigen i Ukraine.

Da hun var landet i Helsingør, havde hun et klart ønske om at finde et arbejde.

- Jeg ville have et job. Hvis jeg bare gik derhjemme, ville jeg få det dårligt, fortæller Vira.

Hun har taget en kort pause fra arbejdet i køkkenet hos Nordsjællands Catering, hvor hun kom i praktik for et halvt år siden. Efterfølgende er hun blevet fastansat.

- Det er meget anderledes at arbejde i Danmark. Her er der ikke nogen, der prøver at bedrage dig, og jeg er virkelig glad for at være her.

Viras søn er i skole, mens hun er på arbejde. Og når hun to gange om ugen går på sprogskole for at lære dansk, hjælper en nabo med at kigge efter sønnen. Vira er efterhånden blevet så god til dansk, at hun kan tale med kollegerne på arbejdet.

Passer perfekt

Nordsjællands Catering flyttede sidste sommer fra Hillerød til Helsingør, hvor virksomheden har indtaget køkkenet under aktivitetscentret Hamlet.

- Vi har en filosofi om, at vi gerne vil være en aktiv del af byen. Derfor takkede vi ja, da vi blev spurgt, om vi ville tage en flygtning fra Ukraine i praktik. Vi vil gerne have lokale medarbejdere, og derfor passede det perfekt til vores filosofi, fortæller, Jacob Hvolbøll Mørup, der er medejer af Nordsjællands Catering.

Praktikken gik så godt, at Vira efterfølgende er blevet ansat på almindelige vilkår.

- Vi vidste ikke rigtigt, hvad vi gik ind til, da vi takkede ja til en flygtning fra Ukraine, men vi var ikke nervøse, for vi er vant til at have medarbejdere af alle støbninger, siger Jacob.

Vira er gået så godt ind i virksomheden, at de nu har takket ja til at tage endnu en ukrainer i praktik.

 

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør