Erhvervsliv

Lettere at finde virksomheder til energirenovering

Håbet er, at kommunen kan styrke den information, som virksomhederne giver deres kunder, samt at hjælpe borgerne med at træffe et godt valg for deres boliger – både for deres egen skyld og for klimaets.

Efter sparring med repræsentanter fra Helsingør Erhverv, blev det klart, at det, som virksomhederne kan have glæde af, er både rygdækning fra Helsingør Kommune af den vejledning og rådgivning, som fagfolkene giver deres kunder, samt en nem og overskuelig måde, som borgerne kan finde frem til den rigtige håndværker til en opgave.

Derfor har Klimasekretariatet udarbejdet to tilbud. Det ene tilbud er en flyer om energirenovering med tilhørende hjemmeside, som virksomheder kan udlevere til deres kunder på egne og Helsingør Kommunes vegne. Det andet tilbud er en online liste på helsingor.dk, som byggerådgivnings- og håndværksvirksomheder kan blive oprettet, hvor borgerne kan søge den faggruppe frem, som skal bruges til en opgave. Begge tilbud er gratis. Læs mere om tilbuddene nedenfor.

Klimasekretariatet holdt flere borger-arrangementer i 2022 om energi, varmekilder og energirenoveringer. Interessen var overvældende, med flere end 1.100 deltagere til efterårets 6 borgermøder alene. Her deltog også lokale fagfolk som rådgivere for borgernes spørgsmål om netop deres bolig og energirenoveringsprojekt, til stor glæde for både de deltagende borgere og fagfolk.

 

En flyer med information og rygdækning

I samarbejde med rådgivningsvirksomheden iNudgeYou har Helsingør Kommune udviklet en informationsflyer, som kommunens virksomheder kan give til deres kunder. Flyeren informerer borgeren om den gode tilgang til energirenovering, og flyeren leder borgeren videre til en hjemmeside, hvor der er samlet en række gode råd om energivejledning.

Flyeren har Helsingør Kommune som afsender og mulighed for, at virksomheden kan sætte sit logo på også. På den måde vil Helsingør Kommune gerne bakke op om de virksomheder, som informere om og fremmer energirenoveringer.

Flyeren er lavet i en fysisk udgave på genbrugspapir og i en digital udgave, så de enten deles ud med andet, fx visitkort, eller hæftes på mails eller digitale tilbud. Klimasekretariatet, som har stået for udviklingen af flyeren, hjælper gerne med at tilføje virksomhedens logo på den digitale flyer.

For at modtage flyers til uddeling, skal virksomheden have et aktivt CVR-nummer, have adresse i Helsingør Kommune og gerne ville informere sine kunder om energirenoveringer.

For at modtage flyers skal virksomheden henvende sig til klima@helsingor.dk.

 

Nemt at finde en lokal rådgiver eller håndværker

For at gøre det nemt for borgere at finde frem til den rådgiver eller håndværker, som skal bruges til en energirenoveringsopgave, har Klimasekretariatet udviklet en liste over virksomheder i kommunen, som udfører den slags opgaver. Også listen er udviklet i samarbejde med rådgivningsvirksomheden iNudgeYou, og er et led i at hjælpe borgeren på vej med den rigtige energiløsning til deres hus.

Den digitale liste gør det muligt hurtigt at finde frem til rådgivere og håndværkere, som arbejder med den type opgave, man skal have løst.

Listen vil løbende blive opdateret og udviklet.

For at komme med på Helsingør Kommunes håndværkerliste, skal en virksomhed beskæftige sig med byggerådgivning eller –håndværk og udfører opgaver relateret til energioptimering. Virksomheden skal have adresse i Helsingør Kommune og et aktivt CVR-nummer.

For at komme på håndværkerlisten, skal virksomheden skrive en mail til klima@helsingor.dk

Har du ideer til, hvordan håndværkerlisten kan gøres bedre, eller til hvordan informationsflyeren kan bruges, hører vi også gerne fra dig på: klima@helsingor.dk

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør