Erhvervsliv

Lokale restauranter og kantiner skruer op for bæredygtigheden

Flere lokale råvarer, mindre madspild og bedre affaldssortering er nogle af de områder, hvor lokale restauranter og kantiner i disse år styrker bæredygtigheden og mindsker belastningen af jordens ressourcer.

 

Helsingør Kommune inviterede mandag den 20. september 2023 den lokale restaurationsbranche til netværksmøde, hvor deltagerne kunne blive inspireret til at skrue op for bæredygtigheden.

 

Gitte Larsen fra Helsingør Kommunes klimasekretariat fortalte, hvilke muligheder det giver lokale restauratører, at Helsingør Kommune er udpeget som Green Leaf Kommune i 2024. Gitte Larsen fortalte blandt andet, at man som lokal restauratør kan indgå et  klimapartnerskab med kommunen.

 

Efterfølgende fortalte bæredygtighedschef i brancheorganisationen Horesta, Mikal Holt, hvordan bæredygtighedsdagsordenen har flyttet sig, ikke kun for restauranter, men for hele oplevelsesindustrien. Han forklarede desuden, hvordan restauranter kan tilgå Horestas certificeringsordning, Green Restaurant, der giver restauranter et synligt bevis på, at de arbejder med bæredygtighed.

 

Morten Kolberg fra Erhvervshus Hovedstaden gav en kort indflyvning til erhvervshusets værktøjer til at blive en mere grøn restaurant, og om mulighederne for sparring og tilskudsmuligheder, såsom SMV Grøn 2.0 og Grønne kompetencer. Restauratører, der har spørgsmål specifikt om restaurationsbranchen kan med fordel kontakte Erhvervshus Hovedstadens Mette Pedersen.

 

Sidst, men ikke mindst kom Kim Backe fra Helsingør Handel, Maria Glerup fra restaurant MOS og Christian Henriksen fra Toldkammeret og fortalte om det madkulturnetværk, de har etableret. Her deler deltagerne blandt andet viden om brug af lokale råvarer og andre bæredygtige tiltag.

- Jeg synes, det er fantastisk med sådan et lokalt initiativ, der både kan styrke den lokale restaurationsbranche gennem samarbejde og netværk, og samtidig kan bidrage til den grønne dagsorden ved at inspirere hinanden og dele viden, siger Rasmus Holdgaard fra Helsingør Kommunes One Stop Erhverv.

 

Madkulturnetværket er gratis at deltage i, og man kan tage fat i Maria Glerup ,hvis man vil høre mere. Mere end 20 lokale restauranter er allerede med i netværket.

 

På netværksmødet i Toldkammeret kunne lokale restauratører få viden og inspiration til, hvordan de kan skrue op for bæredygtigheden.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør