Erhvervsliv

Mange ukrainske flygtninge er kommet i arbejde

For omtrent et år siden kom de første ukrainske flygtninge til Danmark og Helsingør. De fleste var kvinder, som havde taget deres børn med på flugt fra krigen.

Alligevel var størstedelen af flygtningene interesserede i at få et arbejde. Og en række lokale virksomheder stod klar til at give dem muligheden.

Nu er der gået et år, og en stor del af de ukrainske flygtninge har fået job i lokale virksomheder. Om aftenen går de på sprogskole, og nogle har efterhånden lært en del dansk. I dag er knap halvdelen af de ukrainske flygtninge, der er i stand til at tage et job, i beskæftigelse. Det er både til gavn for ukrainerne, de lokale virksomheder og kommunen.

- Det er ret flot, at vi er lykkedes med at få næsten halvdelen i beskæftigelse. Det skyldes både jobcentrets indsats, at de lokale virksomheder har udvist stor velvilje, og at ukrainerne har haft et stort ønske om at komme i arbejde, siger Thomas Horn, formand for Social- og beskæftigelsesudvalget.

Virksomheder vil gerne hjælpe

Virksomhedskonsulent i Helsingør Kommunes jobcenter, Charlotte Klitgaard, har den daglige kontakt med virksomheder, der matcher ukrainernes jobønsker og interesser.

Det seneste år har hun oplevet en stor interesse fra de lokale virksomheder til at tage imod flygtningene fra Ukraine.

- Jeg har oplevet en stor åbenhed fra virksomhedernes side. Der er en meget positiv ånd og et stort ønske om at hjælpe, samtidig med at behovet for arbejdskraft har været der, siger Charlotte Klitgaard.

Sværere tider

Inflation og høje forbrugerpriser betyder hårde tider for nogle virksomheder og brancher. Det kan også mærkes i indsatsen for at hjælpe flygtningene i arbejde. De seneste måneder er der sket et lille fald i beskæftigelsen blandt flygtninge fra Ukraine.

- Vi flytter indsatsen hen, hvor der fortsat er godt gang i den, siger Charlotte Klitgaard, og nævner hotelbranchen som en branche, hvor der fortsat er et stort behov for arbejdskraft.

 

Fakta:

Helsingør Kommune har modtaget i alt 206 ukrainere (over 18 år). De fleste er kvinder med børn.

77 er rejst hjem igen eller er flyttet til anden kommune.

Der er gennemført 89 praktikforløb.

13 løntilskud er gennemført.

81 er kommet i job.

Lige nu er 53 i arbejde.

   

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør