Erhvervsliv

Masser af appetit på fremtiden i nyt forum for foodies

Helsingør lægger årligt toppede brosten, historiske rammer og skrå brædder til et væld af koncerter, festivaler, teater og events. Aktiviteter, der ikke kun tiltrækker kommunens egne borgere, men som også bidrager til besøgende og gæster fra resten af landet og udland. Det smitter af på byens næringsliv, som selv gennem længere tid har ønsket at styrke samarbejdet på tværs af restauranter, cafeer og spisesteder. Tidligere på måneden samledes så en række aktører af cafeer, restauranter og spisesteder for første gang for at identificere, hvordan man i fremtiden kan arbejde skarpere, erfaringsudveksle og samskabe. Bag initiativet står Restaurant MOS, kulturhuset Toldkammeret og Helsingør Handel.

 

”Initiativet ser dagens lys, fordi vi mærker, at der er en lyst og plads til at skabe et fælles forum, hvor vi kan samarbejde på kryds og tværs. Det er en oplagt mulighed for at styrke båndene blandt lokale leverandører, skabe fælles events, arbejde skarpere, når vi taler om dele viden og erfaringer, men også at styrke Helsingør som destination”, siger Christian Dürr-Henriksen fra kulturhuset Toldkammeret.

 

Kim Bache fra Helsingør Handel supplerer. 

 

”Vi glæder os meget over dette første introduktionsmøde, hvor der kom masser af inputs på bordet til, hvordan vi kan bruge dette forum i fremtiden. Den store tilslutning fra en bred gruppe af restauranter, cafeer og spisehuse tyder på, at vi har ramt et behov i det lokale handelsliv, og at der er et stort potentiale, når vi styrker både videndeling og erfaringer imellem os.”

 

Hos en af initiativtagerne, Maria Glerup fra Restaurant MOS er der også tilfredshed med første møde:

 

”Sammen kan vi sparre og udvikle vores forretninger ved i fællesskab at lave nye events og bruge hinanden til at sætte fokus på lokalt producerede varer og friske lokale råvarer. Så vi ser meget frem til - sammen med byens mange mad-aktører - at være med til at fremme gastronomien i byen,” afrunder Maria Glerup, Restaurant Mos.

 

Netværket favner indtil videre følgende virksomheder:

Appetit, Casper Grøn, Comwell Borupgaard, Helsingør Handel, Kagefryd, Konventum, Kuriosum, Restaurant Kaj, Restaurant MOS, kulturhuset Toldkammeret, Strandvejsristeriet, Kulturværftet, Album Bar, Søfartsmuseet, Fransisco, Gæstgivergården, Helsingør Røgeri, Karisma, Kulturværftets Madmarked, La Piazza, Nordsjællands Catering, Ofelia, Restaurant Strejf, Rådmand Davids og Sundbusserne.

Der er stadig er plads til og håb om mange flere i netværket.

Næste møde finder sted hos restaurant Kaj den 17. april. Er du interesseret i at høre nærmere eller at deltage, er du velkommen til at skrive til Christian Durr Henriksen på cdh03@helsingor.dk

 

Fakta:

 

Maden som mål

Af Wonderful Copenhagens analyse af turismen i Helsingør fra 2022 fremgår det, at især af maden - foruden entrebilletter, er i fokus, når turisterne besøger byen. Hele 34 procent af de besøgende spiser på en eller flere restauranter, mens de er byen.

 

Lokale producenter

Helsingør bugner af skaberkraft og lokale producenter, der tæller bl.a. bagere, grøntsagsproducenter, vingårde, hønsegårde, æble plantager, destillerier, røgerier, bryghuse og kafferisterier.  

 

Mød initiativtagerne:

Helsingør Handel

Restaurant Mos 

Kulturhuset Toldkammeret

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør