Seniorliv

Erfarne Maisoon blev sosu-hjælper på 17 uger

Efter mange år i plejesektoren besluttede Maisoon Qader Assad sidste år, at hun gerne ville have papir på sin kunnen. Hun havde arbejdet på plejehjem i syv år, men kunne som ufaglært kun få etårige kontrakter. Det ville hun gerne ændre på ved at uddanne sig til sosu-hjælper, og derfor gik hun til sin leder, Peter Stuhaug, på plejehjemmet Strandhøj.

- Han sagde, at han gerne ville hjælpe med min ansøgning. Og da jeg kom i kontakt med SOSUH, fik jeg at vide, at jeg, med min store praktiske erfaring, kunne tage uddannelsen på 17 uger, fortæller Maisoon.

Hun aftalte med Strandhøj, at hun kunne vende tilbage efter endt uddannelse – og sidst i 2022 satte hun sig på skolebænken. Hun fik voksenelevløn fra Helsingør Kommune. Undervisningen foregik på fuld tid i hhv. Hillerød og Herlev - og der var nok at se til, fortæller Maisoon.

- Jeg læste rigtig meget, og der var en opgave hver uge. Så vi lærte en hel masse. Jeg var glad for alle fag, og nu kender jeg alle begreber og ved alt om at dokumentere og observere.

Må flere ting

Maisoon blev færdig som sosu-hjælper den 30. marts og er nu tilbage i sit job på Strandhøj.

- Nu må jeg nogle ting, som jeg ikke måtte før, fx må jeg give medicin. Det var en fordel at vide under uddannelsen, at jeg havde et job at komme tilbage til, fortæller Maisoon.

Hun er glad for at arbejde på plejehjem og har ikke umiddelbart planer om mere uddannelse.

- Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med ældre, siger hun.

Uddannelsen til sosu-hjælper på 17 uger er et nyt tilbud på SOSUH og en række andre sosu-skoler landet over. Formålet er at sikre flere ufaglærte en sosu-uddannelse.

Maisoon var på det allerførste hold 17 ugers-elever fra SOSUH. Hun gik i klasse med elever fra den ordinære sosu-hjælper uddannelse. Så hun har præcis den samme teoretiske viden som alle andre sosu-hjælpere. Det er blot praktikken, som er udeladt af hendes undervisningsforløb – fordi hun i forvejen kom med rigtig meget praktisk erfaring.

Vilja Stange, som er leder af kommunens uddannelsesteam, fortæller, at uddannelsen er et godt tilbud til erfarne ufaglærte medarbejdere.

- Det er også et krævende forløb, da eleverne selv skal kunne omsætte det, de lærer i teorien, til praksis, når de kommer tilbage til deres arbejdsplads. Samtidig har arbejdspladsen en opgave med at støtte op om, at det sker, siger hun.

Fakta:

Kravene for at blive sosu-hjælper på 17 uger:

  • Du er fyldt 25 år
  • Du har to års relevant erhvervserfaring, fx fra hjemmeplejen eller plejecentre.

Læs mere om at blive sosu-hjælper på 17 uger

Hvis du mener, at du opfylder kravene - og vil vide mere om mulighederne for at blive sosu-hjælper på 17 uger - kan du kontakte vores uddannelsesteam på tlf. 25 31 13 14.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør