Seniorliv

Grønnehaven har fået café for hjemmeboende borgere

Hver mandag, tirsdag, torsdag og fredag omkring middagstid står husassistent Pamela Milanovic klar med smørrebrød, kage og kaffe i cafeen på Plejehjemmet Grønnehaven. Hun er også parat med fx brætspil og billard, som kan sætte gang i fællesskabet mellem de besøgende i cafeen.

Cafeen på Grønnehaven er et såkaldt paragraf 79-tilbud for hjemmeboende borgere - et tilbud, som har til formål at bekæmpe ensomhed. Cafeen er åbnet efter påske, og alle, der har lyst, er hjertelig velkomne til at kigge forbi i åbningstiden fra kl. 11.30-13.

- Vi er startet ud med et begrænset sortiment i cafeen. Her er altid smørrebrød, kage og kaffe, men når det er muligt, har vi også sandwich og lidt lunt på menuen, fortæller Sune Læborg, som er serviceleder på Grønnehaven.

Velbesøgte cafeer

Folk skal lige have øjnene op for den nye café, siger han. Men på andre plejehjem i kommunen er lignende cafeer velbesøgte.

- Vi adskiller os fra de andre plejehjem ved, at vi ikke har noget dagcenter. Men vi tror på, at der bor mange mennesker i området, som kan have glæde af at komme forbi til en bid frokost og hyggeligt samvær med andre, siger Sune Læborg.

Rummet, som huser cafeen, bliver også brugt til fællesspisning for plejehjemmets beboere. Det er årsagen til, at cafeen er lukket for udefrakommende på onsdage.

15 onsdage om året mødes ca. 70 beboere til et måltid i festligt lag. Det kan enten være påskefrokost, oktoberfest, brunch eller noget helt fjerde, og somme tider er der også en musiker, som underholder.

- Så tager de ældre pænt tøj på, de sidder ved siden af nogle andre, end de plejer – og der sker i det hele taget noget ud over det sædvanlige, fortæller Sune Læborg.

Vil du følge med i, hvad cafeen på Grønnehaven tilbyder, kan du se på Facebook

Der er altid smørrebrød på menuen i cafeen.

Kom indenfor - cafeen er åben hver mandag, tirsdag, torsdag og fredag mellem kl. 11.30-13.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør