Seniorliv

Nu flages der i Snekkersten, når noget er værd at fejre

Et stykke af Strandvejen, fra Skotterup til Kystens Perle i Snekkersten, vil i fremtiden - ved festlige lejligheder - blive smykket med rød-hvide dannebrogsflag.

Bag initiativet står det frivillige Skotterup-Snekkersten Flaglaug, som består af en lille personkreds med tilknytning til havnen i Snekkersten.

- Flagene skal sprede kærlighed og glæde. Vi vil gerne styrke sammenholdet i Snekkersten og videregive den gode stemning, som vi har på havnen, siger Niels Snedevig fra flaglauget.

Runde fødselsdage

Ideen til flag-espalieret – flagene står kun i den ene side af vejen, og derfor er det ikke en allé – fik Niels Snedevig, da han for nogle år siden kørte igennem en jysk by med sin kæreste. Der var pyntet med flag.

- Det varmede os ind i sjælen, og vi tænkte: Hvorfor gør vi ikke det samme i Snekkersten? fortæller Niels Snedevig.

Det tog et par år at få de nødvendige tilladelser fra myndighederne i hus – men den 28. april kunne flaglauget omsider indvie det nye flag-espalier. Ved samme lejlighed blev der flaget for første gang – for en Snekkersten-borger, som fyldte 70 år.

Pris: En kasse øl

Flaglauget har ikke lagt sig fast på, ved hvilke lejligheder de vil flage. Men det skal være begivenheder, der involverer mennesker med tilknytning til Snekkersten. Næste flagdag bliver til et lokalt sølvbryllup senere på måneden, og flaglauget har også overvejet at flage for studenterne, når de springer ud. 80 års og 90 års fødselsdage vil også være oplagte at markere.

- Alle kan foreslå, at vi flager for nogen eller noget i lokalområdet. Så tager vi forslaget op i flaglauget, siger Niels Snedevig.

Betalingen for at få sat flagene op er foreløbig en kasse øl. For det kræver et stykke arbejde hver gang. De 18 flagstænger og flag skal sættes op om morgenen kl. otte og tages ned igen ved solnedgang.

Har du et forslag til en dag, hvor flagene skal op i Snekkersten. Så kan du kontakte flaglauget på flaglaug@snekkersten.net

Skriv til flaglauget

Solen strålede, og der var fint fremmøde på Snekkersten Havn, da flaglauget den 28. april indviede det nye flag-espalier (foto fra Snekkersten Havns Facebook)

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør