21 elev-teams er klar til battle

Den 3. marts er der battle på Helsingør Gymnasium mellem 21 finalist-teams bestående af folkeskoleelever, hvis designs er udvalgt efter Boost-ugen

I uge 3 arbejdede alle elever i Helsingør Kommune med udfordringen ’Fra flygtning til medborger’. Det skete som et led i projektet 'Boost - Innovativ Skole i Helsingør'. Eleverne kom med bud på innovative design-løsninger, som kan hjælpe flygtninge med at finde sig til rette i det danske samfund.

Lokalt på skolerne blev de bedste løsninger udvalgt og sendt videre til bedømmelse hos en jury – og den har nu udpeget 21 designs, som skal videre til et stort battle på Helsingør Gymnasium den 3. marts.

Juryen tæller bl.a. Mimi Jakobsen og Manu Sareen. Også en række lokalpolitikere er med, heriblandt formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Christian Holm Donatzky:

- Jeg var ude på skolerne og følge elevernes arbejde med udfordringen i uge 3. Jeg var meget imponeret over deres engagement og idérigdom. Vi har brug for børn og unge, der kan tænke nyt og kreativt og udvikle vores samfund. Nu glæder jeg mig til at nærstudere de projekter, der er sendt videre til battle, siger han.

Pennevenner og fælles kolonihaver

Blandt de designs, som er videre til battle, er en slags pennevens-app, som gør det nemt for flygtningebørn og danske børn at kommunikere på trods af sprogbarrierer, og et projekt med fælles kolonihaver for danskere og flygtninge.

Se alle 21 finalist-designs

Designene er udvalgt, så der er deltagere fra både indskoling, mellemtrin og udskoling til den store battle.

Præmier

Der uddeles tre priser ved Battle. Alle priser indeholder en oplevelsestur for hele klassen.

De tre priser er:
• Innovationsprisen (hovedprisen, udpeges af juryen)
• Publikumsprisen (stemmes der om blandt deltagere og publikum ved Battle)
• Procesprisen (udpeges af projektlederne ud fra samlet indtryk af processen, som den fremgår af uploadet materiale og præsentation ved Battle)

Fakta om Boost

  • ’Boost – Innovativ Skole i Helsingør’ har til formål at gøre Helsingør Kommunes skolesystem førende i Danmark på innovation og kreativitet. Udgangspunktet er den seneste folkeskolelov, hvor det står anført, at innovation skal indgå i alle fag.
  • Trekløveret bag ’Boost - Innovativ Skole i Helsingør’ er Helsingør Kommune, Professionshøjskolen Metropol og INDEX: Design to Improve Life®. Derudover bliver de faglige organisationer BUPL, FOA og Danmarks Lærerforening løbende inddraget i forløbet.
  • Eleverne i Helsingør Kommunes skoler bliver over de kommende år præsenteret for tre udfordringer, hvoraf den første blev løst i uge 3, 2016.

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer