En skole der inviterer omverdenen indenfor

Kjaer & Richter bliver totalrådgiver på det kommende byggeri af Skolen i Bymidten.

Arkitektfirmaet Kjaer & Richter bliver totalrådgiver på det kommende byggeri af Skolen i Bymidten. Det blev afsløret ved en festlighed på Byskolen i denne uge.

Kjaer & Richter lægger op til en skole, der rummer både læring, musikskole og idrætshal – og som inviterer lokalsamfundet inden for.

- Vi står med et spændende og visionært skoleprojekt, som vil give vores elever de allerbedste forudsætninger for at blive så dygtige, de overhovedet kan, sagde borgmester Benedikte Kiær i sin tale til festligheden.

Hun lagde ikke skjul på, at hun glæder sig, til den nye skole står klar i 2019.

- I har virkelig fortjent den nye skole, sagde hun til de forsamlede lærere og elever. – Det bliver en skole med plads til at gå på opdagelse. Og med masser af muligheder for at udfolde sig og bevæge sig på fællesarealerne. 

Ser frem til den kommende skole

Også Christian Holm Donatzky, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, ser frem til den kommende skole.

- Skolen bliver selvfølgelig et sted, hvor eleverne modtager undervisning i skoledagen. Men forhåbentlig bliver den også et sted, hvor børnene har lyst til at blive hængende efter skoletid. Eller hvor de helt naturligt kommer som en del af deres fritidsliv, sagde han.

Den nye skole har den store fordel, at den er placeret i bymidten – med kulturinstitutioner, erhvervsliv og historiske bygninger inden for rækkevidde.

- Det giver masser af oplagte muligheder for at bringe skolen ud i virkeligheden. Det lever helt op til vores målsætning om samarbejde mellem skole og det omkringliggende samfund. Det, vi kalder den åbne skole, sagde Christian Holm Donatzky.

Strygeorkester og karateopvisning

Til festligheden underholdt et strygeorkester, og børn fra Shin-Go-Ryu Karate Helsingør gav en opvisning, hvor de bl.a. viste, hvordan man hugger sten over. Endelig fortalte 1.N fra Byskolen om deres flygtningekuffert, der har været vist på den designudstilling i New York.

Festligheden sluttede med, at borgmester Benedikte Kiær og kommunaldirektør Stine Johansen underskrev totalrådgiverkontrakten med Kjaer & Richter.

Se mere om den kommende Skolen i Bymidten