Et lettere liv inviterer erhvervslivet til møde

Den 8. september er der møde for erhvervsvirksomheder. Her kan de høre mere om, hvordan de kan bidrage til at give børn og unge et sundt liv.

Torsdag den 8. september kl. 17-19 inviterer initiativet Et lettere liv til møde for erhvervslivet. Mødet finder sted på Kulturværftet.

På mødet kan virksomhederne få gode ideer til, hvordan de kan bidrage til at gøre livet lettere for børn og unge i Helsingør Kommune.

Rigtig mange virksomheder bidrager allerede til Et lettere liv, som er et initiativ, hvor mange aktører arbejder sammen om at nedbringe den stigende overvægt blandt børn og unge i Helsingør Kommune.

Blandt virksomhederne er Kvickly i Prøvestenscentret, og direktør Claus Ljungdahl fortæller på mødet om, hvad Kvickly får ud af at bidrage.

- Jeg kommer fra fødevarebranchen. I Coop har vi en holdning til mad og ernæring. Vi kan være med til at sponsorere varer til fællesspisning eller til undervisning i madlavning med fokus på ernæring. Det giver mulighed for at profilere nogle af vores produkter – det er win-win, siger han.

Liste over virksomheder

På mødet er der også mulighed for at melde sig på en liste over virksomheder, som elever fra Helsingør Kommune kan kontakte, når de i januar går i gang med en Boost-udfordring, der handler om sundhed.

Boost er Helsingør Kommunes store projekt, hvor elever i kommunens folkeskoler designer innovative løsninger på eksisterende problemstillinger. Projektet førte i januar i år bl.a. til den meget omtalte velkomstkuffert til flygtningebørn, som blev udtænkt af en 1. klasse og endte på en designudstilling i New York.

I 2017 er udfordringen sundhed – og kun elevernes fantasi sætter grænsen for, hvilke løsninger på fx overvægtsproblematikken de kan komme op med.

På mødet på Kulturværftet vil Lene Tetzlaff-Petersen fra Helsingør Kommune fortælle meget mere om Boost-udfordringen, og hvilke aspekter erhvervslivet kan tænkes at bidrage til.

- Vi håber at se rigtig mange virksomheder til mødet. Vi er så glade for alle de virksomheder, der allerede bidrager til Et lettere liv. Erhvervslivet har en kultur, som vi kan lære rigtig meget af. Der er tit ikke langt fra tanke til handling. Samtidig har erhvervslivet et godt blik for ’kunden’ og mange anderledes indfaldsvinkler på at skabe sundhed og trivsel for børn og unge, siger projektleder for Et lettere liv, Hanne Hørlyck.

Der vil være en sandwich og kaffe/te til mødet.

Fakta om Et lettere liv

• Et lettere liv er sat i søen af Helsingør Kommune i samarbejde med Socialt Udviklingscenter.
Det er finansieret af Helsefonden og følges af SFI. Initiativet løber frem til 2019.
• Målet for projektet er at sikre, at børn og unge i Helsingør Kommune trives og er sunde.
• Midlet er metoden collective impact, som er kendt fra Canada og USA. I metoden går
mange forskellige aktører sammen om at løse komplekse, sociale problemstillinger.

Læs mere om Et lettere liv

Se invitationen til erhvervsmødet

Kontakt projektleder Hanne Hørlyck