Fire 0. klasser vandt i konkurrence om trafiksikkerhed

Helsingør Kommune har fokus på trafiksikkerhed for de yngste elever og deres forældre - børnene skal lære at passe på sig selv i trafikken.

Eleverne i fire 0. klasser har været både dygtige og heldige. De har nemlig vundet en konkurrence i den landsdækkende kampagne ’Børn på vej’, som kommunerne i Danmark, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står bag.

I Helsingør Kommune skal alle børn være trafiksikre. Derfor satte Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd i august plakater op ved alle skoler med budskabet ’Børn på vej’. Og af samme årsag har alle kommunens 0. klasseelever fået udleveret ’Min Trafikbog’ med opgaver om sikker trafik. Opgaverne har børnene løst i samarbejde med deres forældre.

Efterfølgende har 0. klasses lærerne sørget for at sende klassens rigtige svar ind til den landsdækkende konkurrence ’Børn på vej’.

Fire vinderklasser

Nu har Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd trukket de fire vinderklasser.

- Det er så vigtigt, at alle børn i Helsingør Kommune lærer at passe på sig selv i trafikken. Det er en stor glæde at kunne belønne vinderne i ’Børn på vej’-konkurrencen, siger Johannes Hecht-Nielsen, formand for Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd.

Han overrakte fredag formiddag præmierne til de fire vindende klasser i byrådssalen.

De fire vinderklasser blev:

0. A fra Helsingør Privatskole – 1.000 kr.
0. A fra Espergærdeskolen – 1.000 kr.
0. B fra Grydemoseskolen – 500 kr.
0. C fra Borupgårdskolen – 500 kr.

Hjælp til forældre om børn og trafik

Kampagnen ’Børn på vej’ sætter fokus på, at alle børn skal lære at blive sikre i trafikken. Små børn lærer trafik ved at øve sig mange gange sammen med deres forældre. Store børn skal ofte have gentaget, hvad de skal have fokus på i trafikken.

Fælles for alle børn er, at deres forældre er rollemodeller i trafikken.

Læs mere om sikker trafik

Skolestartskampagnen – Børn på vej - er det første i en række af tilbud gennem skoleperioden. Helsingør Kommune afholder eksempelvis i samarbejde med Danmarks Tekniske Museum den lille cyklist prøve for 3. klasse og Trafikpraktik for 5. klasse (Færdselsundervisning med fokus på cyklisme og trafiksikkerhed forud for 6. klasses cyklistprøve). I 6. klasse afvikles så både en teoretisk og praktisk cyklistprøve.