Fortællerfestival i Hamlets by

Levende ord og fortællinger indtager Helsingørs klostre, kamre og sale, når Danmarks største festival for historiefortælling Words løber af stablen

I fire dage, fra den 9.-12. juni, kan du lytte til de bedste professionelle fortællere fra Danmark og de mest anerkendte, prisbelønnede fortællere fra Storbritannien. Der er fortællinger, der vækker glæde, gru, grin eller maner til eftertanke.

- Vi giver alle mennesker mulighed for at fordybe sig i noget af det mest enkle og smukke; en god fortælling. Vi fortæller om følelser, du måske genkender, oplevelser du er glad for aldrig at have oplevet eller giver dig mulighed for en fantasifuld rejse i tankerne, udtaler Kasper Sørensen, der er fortæller og kunstnerisk leder af Wordsfestivalen.

Byen fortæller

Hamlets gamle slot står på pynten, og inde i Helsingør er der et kloster, et toldkammer, en skibsklarerergård og et palæ, der lægger rum og mure til de ca. 71 fortællinger, der bliver leveret af de 30 fortællere i løbet af festivalens fire dage.

Dørene bliver åbnet på Toldkammeret, Skt. Mariæ Kirke, Det Classenske Palæ, Skibsklarerergården og det helt unikke Karmeliterkloster, der blev grundlagt i 1430. Festivalens tre første dage foregår inde i byen, og om søndagen rykker ordene til havnen, hvor der vil være fortællinger på Kulturværftet, Museet for Søfart, Kronborg Slot og veterandampskibet S/S Bjørn.

- For fjerde år i træk holder vi Wordsfestival i Helsingør. De sidste tre år har vi holdt det på Kronborg, men nu er teenageren flyttet ud i byen, og han larmer faktisk så meget, at han er blevet hørt i udlandet og er blevet optaget i Federation of European Storytelling. Det er vi pænt stolte af, fortæller André Andersen, der er fortæller og leder af Words festivalen.

To be or not to be

400 året for Shakespeares død skal selvfølgelig markeres på en festival for store fortællinger. Festivalens internationale fortællere kommer derfor alle fra de britiske øer, og den karismatiske Debs Newbold har optrådt på Shakespeare’s Globe Theatre i London. Hun kommer til Words festival med sin version af King Lear og MacBeth. Derudover byder festivalen på andre fortællinger med hilsner til Shakespeare; bl.a. André Andersens Hamlet Solo og Hans Laurens’ Ofelia min elskede.

Om festivalen

Festivalen starter torsdag den 9. juni med et gallashow, hvor en række fortællere uddeler udvalgte ordsmagsprøver i Toldkammeret.
Og fortsætter fredag den 10. til søndag den 12., hvor der er program både dag og aften.
I løbet af de tre dage vil der være i alt 71 fortællinger og 30 fortællere.

Køb billetter på billetten.dk


Læs mere om Words Festival

Følg Words Festival på Facebook