Geocachere samlede 50 sække med skrald

Gummistranden og Kronborg i Helsingør var i lørdags centrum for en oprydnings-event, som var en del af en verdensomspændende uge.

Gummistranden og Kronborg i Helsingør var i lørdags centrum for en oprydnings-event, som var en del af en verdensomspændende uge, arrangeret af geocaching.com.

Formålet var at gøre noget godt for naturen – og i Helsingør deltog 60 personer fra Danmark og Sverige og samlede masser af skrald ind på Gummistranden og omkring Kronborg.

- Vi bruger jo naturen til vores fælles hobby, og så var vi glade for at give lidt tilbage, siger initiativtageren til eventen i Helsingør, Janne Litkov.

Hun er geocacher – en hobby, som hun deler med mange andre helsingoranere. Når man geocacher, leder man efter ting, som er gemt i naturen. Tingene finder man frem til via GPS’en på sin telefon.

Stor tak

Helsingør Kommune leverede affaldssække og drikkevarer til oprydnings-eventen - og sørgede for, at affaldet blev bortskaffet, efter at det var samlet ind.
Blandt det indsamlede affald var bl.a. store mængder af cigaretskodder.

I alt samlede geocatcherne 50 sække affald. Et resultat, som glæder formand Johannes Hecht-Nielsen fra Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget.

- Naturen er et af vores store aktiver, og det er rigtig rart, når frivillige gør en indsats for at holde den ren og pæn. En stor tak til geocacherne, siger han.

 

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer