Helsingør fejrer Hamlet i St. Bededagsferien

I Hamlet Weekend, fra den 21. til den 24. april, er hele Helsingør fyldt med oplevelser og arrangementer.

Den 23. april er både William Shakespeares fødsels- og dødsdag. I 2016 er det 400 år siden, han døde, og det markerer Helsingør Kommune med masser af Hamlet-arrangementer i St. Bededagsferien, fra den 21. til den 24. april.

Der er både arrangementer, som kræver billet – heriblandt den udsolgte forestilling ’Globe to Globe Hamlet’ i dansesalen på Kronborg den 21. april og konferencen ’Shakespeare – the next 400 years’ fra den 22.-24. april på Kronborg.

Og så er der aktiviteter for hele familien og enhver smag. Mange af dem er gratis. Så der er al mulig grund til at aflægge Helsingør et besøg i St. Bededagsferien.

Få et overblik over aktiviteterne her:

Tag på besøg i 1800-tallet

22.-23. april, begge dage kl. 12-16: 

I 1816, i 200-året for Shakespeares død, blev hans værker første gang opført i Helsingør. På Skibsklarerergården træder du ind i et levende hus anno 1816. Hele husholdningen er i sving. Grøntsagskonen sidder i Strandgade og sælger sine varer. I skipperstuen fortæller en skipper, og i Skandinaviens ældste butik vil der være livlig handel med alverdens varer.

Pris: 35 kr.

Hamlets dag

23. april kl. 10:

Tibberup Høkeren i Sct. Annagade i Helsingør fejrer Shakespeare på fødselsdagen 23. april. Hele dagen vil butikken emme af Shakespeare-tiden og aktiviteter, der kalder tiden tilbage til Shakespeares Helsingør.

Pris: Gratis

Shakespeares fødselsdag og verdens bogdag

 23. april kl. 10-14:

William Shakespeare blev født for 452 år siden, og samtidig er det FNs internationale bogdag. Under overskriften ”En by – en bog” kan alle interesserede helsingoranere denne dag få Niels Brunses oversættelse af Hamlet. Udover boguddeling er der aktiviteter på Hornbæk Bibliotek og Biblioteket Kulturværftet.

Pris: Gratis 

At være eller ikke at være - Hamlet i børnehøjde

23. april, kl. 13-13.45:

Biblioteket Kulturværftet inviterer børn på seks-ni år og forældre til en filosofisk og underfundig stund i Hulen, hvor Lene Hummelshøj går på opdagelse i emnet: Hvad vil det sige at være eller ikke være.

Pris: Gratis

HamletScenen fejrer Shakespeares fødselsdag

23. april kl. 13:

Alle inviteres til at fejre Shakespeare, når HamletScenen holder Shakespeares fødselsdag på Kronborg med sang, taler og kage. I anledning af det dobbelte Shakespeare-jubilæum lancerer HamletScenen dirigent Frans Rasmussens nye folkekor, Shakespeare Voices. Kor fra nær og fjern synger værker med direkte forbindelse til Shakespeare.

Pris: Gratis

Hamlets fest for Shakespeare

23. april kl. 19:

Bægre vil flyde over med vin og langbordene bugne af alskens delikatesser, når Prins Hamlet inviterer til storslået renæssancetaffel i Kronborgs dansesal. Nattens toner leveres af DJ Djuna Barnes. Festen bliver arrangeret af Golden Days i samarbejde med Kronborg Slot.

Pris: 1200 kr.

Hamlet og Ofelia byvandringer

22.-24. april kl. 11 (dansk) og kl. 14 (engelsk):

I samarbejde mellem Helsingør Museer og Teatergruppen Ragnarok arrangeres to daglige renæssance-byvandringer i Helsingør Bymidte. Hamlet og Ofelia iscenesætter historier og folder Helsingør ud igennem en 1600-tals prisme.

Pris: 30-50 kr.

Shakespeare chill-out

 24. april kl. 15-18:

Kom med til Shakespeare Chillout på Espergærde Bibliotek, når vinderne af kunstkonkurrencen ”At være eller ikke at være” findes. Hør musik og smag på mad inspireret af Shakespeare og hans tid, mens værkerne til udsmykning af væggen ved Espergærde Bibliotek afsløres.

Pris: Gratis