Internationalt site skal tiltrække turister

Det går rigtig godt med at tiltrække turister til Helsingør Kommune. Et nyt internationalt site på fire sprog skal gøre det endnu nemmere

Fotograf: Steen Larsen

Dejlige overnatningsmuligheder og en levende by. Et verdensberømt slot og et søfartsmuseum tegnet af en stjernearkitekt.

Helsingør Kommune har masser af gode kort på hånden, når det gælder om at tiltrække turister. Herunder de giftelystne.
Nu sætter kommunen trumf på med et internationalt site på fire sprog: Engelsk, svensk, tysk og kinesisk. Sitet har mange brugbare informationer til turister – hvad enten de går i giftetanker eller blot vil have en masse gode oplevelser med hjem.

- Jeg er meget glad for siden, som er et flot visitkort for Helsingør ude i den store verden. Det går rigtig godt med at trække turister til, og vores satsning i år på Home of Hamlet giver virkelig pote, siger Henrik Møller, formand for Kultur- og Turismeudvalget:

- Når det gælder bryllupsturisme, er vi også godt på vej. Rigtig mange udenlandske turister er allerede blevet viet i vores smukke rammer i byrådssalen. Og vi håber, at endnu flere vil få øjnene op for vores unikke by. For kan man forestille sig at blive viet et mere romantisk sted end Helsingør, siger han. 

På engelsk for tilflyttere

På den internationale side er der masser af inspiration at hente til en ferie i Helsingør. Men også for udenlandske tilflyttere er der værdifulde oplysninger.

- Vi vil gerne levere en ekstra service til vores udenlandske tilflyttere, der på den internationale side kan læse reglerne for tilflytning – på engelsk. De kan også finde oplysninger om danskkurser og jobcentrets tilbud, og vores medarbejdere i Borgerservice glæder sig til at kunne henvise til siden som en god service for nytilflyttede udlændinge, siger Pernille Madsen, centerchef i Borgerservice, IT og Digitalisering.

Se den internationale side