Kørekort ­- 70 år og hvad nu?

Borgere skal huske at få fornyet deres kørekort, når de fylder 70 – det kræver dog ikke længere en lægeerklæring.

Når man fylder 70 år, udløber ens kørekort. Det betyder, at man skal møde op hos Borgerservice for at få fornyet sit kørekort. Dog er der kommet nye regler, så det ikke længere er nødvendigt med en lægeerklæring for at få fornyet kortet som 70-årig. Det kræver kun, at man møder op med sit gamle kørekort og et nyt foto.

- I marts 2015 kom der nye regler, der betyder, at man nu først behøver en lægeerklæring for at få fornyet sit kørekort, når man fylder 75 år. Vi oplever, at det har skabt forvirring blandt borgerne. Mange tror fejlagtigt, at de så kan vente med at få fornyet deres kørekort, til de fylder 75. Men den går ikke, siger Morten Holm, leder af Borgerservice i Helsingør Kommune.

Bøde eller ny køreprøve

Kortet skal stadig fornyes, når man fylder 70, og det kan give en bøde at køre med et udløbet kørekort. I værste fald risikerer man at skulle op til en ny kontrollerende køreprøve.

Morten Holm opfordrer folk til at få fornyet deres kørekort i disse måneder, hvor det er lavsæson for pasudstedelse. Det betyder, at ventetiden hos Borgerservice ikke er så lang.

Fakta

  • Det tager cirka 14 dage at få et nyt kørekort. Man bliver dog udstyret med et midlertidigt kørekort, når man afleverer sit gamle. Det midlertidige kørekort kan bruges til at køre i Norden – men ikke som legitimation, hvis man skal over sundet til Sverige.
  • Det koster 130 kr. at få fornyet sit kørekort.
  • For at få fornyet sit kørekort skal man møde op hos Borgerservice med sit gamle kørekort og et nyt foto – der er mulighed for, mod betaling, at få taget foto hos Borgerservice.
  • Det kan være dyrt at køre uden gyldigt kørekort. Man kan få en bøde på flere tusinde kroner.
  • Ovenstående gælder kun for kørekort til de ’små’ kategorier: Motorcykel, bil og trailer til bil (Kategori A, B og BE).