Positive takter i Vapnagård

Tidlig fredag morgen mødtes udvalget for Tryghed og Forebyggelse til deres næstsidste møde.

Her begyndte udvalget at gøre status på deres arbejde. Morgenmødet var også krydret med oplæg fra nyåbnede CUBE og Familieværftet. Der var masser af positive toner på det næstsidste møde i udvalget for Tryghed og Forebyggelse. Mikkel Müller er leder af det nyåbnede socialpædagogiske tilbud CUBE, der er til unge i Vapnagårdområdet. Han fortalte, at der har været fokus på at etablere sig, og nu er arbejdet rigtig godt i gang.

Blandt andet har åbningen af CUBE kunne mærkes i Vapnagårdområdet fortalte Birte Flæng Møller, direktør af Boliggården Helsingør.

- Generelt i boliggårdens afdelinger har det været det mest rolige nytår i mands minde. Det skyldes flere tiltag, som vi har foretaget den sidste tid.  Det nye CUBE holdt åbent i hele juleferien, og et stærkere samarbejde med politiet har stoppet dem, der ofte starter balladen. Vi har gravet vores affaldscontainere ned, så det ikke er muligt at starte bål eller lave hærværk. Så nogen gange kan simple tiltag sammen med et godt tværgående samarbejde være det der skal til, siger Birte Flæng Møller.

Et andet oplæg var fra Familieværftet, der er et tilbud til børn og unge med særlige behov og deres familier. Lotte Thygesen fortalte herfra om arbejdet med udsatte børn og unge – heriblandt kriminalitetstruede unge.

Udvalget for Tryghed og Forebyggelse er nu godt klædt på til på deres sidste møde i marts at udarbejde samlede anbefalinger til byrådet.

- Jeg glæder mig til, at vi på sidste møde skal samle den viden, vi har fået på vores møder gennem 2015 og komme med anbefalinger til Byrådet. I dag ligesom på alle de foregående møder bliver der skabt tættere samarbejder på tværs af bordet, I dag opstod der fx en kontakt mellem CUBE og Helsingung, der arbejder på rusmiddelområdet, afslutter Katrine Vendelbo Dencker, der er formand for Udvalget for Tryghed og Forebyggelse.