Programmet for Hamlet-året er på gaden

Det trykte program for Hamlet-året giver et overblik over alle aktiviteterne i 2016. Hent det på bibliotekerne eller hos Borgerservice.

I år er det 400 år siden, Shakespeare døde, og det er 200 år siden, at Hamlet første gang blev spillet på Kronborg Slot.

Det markerer Helsingør Kommune med masser af Shakespeare-aktiviteter i hele 2016. Aktiviteterne giver en enestående mulighed for at leve sig ind i Hamlets historie og betydning.

- Hamlet, Prins af Danmark, har hjemme på Kronborg Slot, og derfor er det ganske naturligt for os i Helsingør Kommune, at vi markerer 400 året for Shakespeares død og 200 året for den første opførelse af Hamlet på Kronborg. Jeg er stolt over det væld af aktiviteter, som vi i samarbejde med en række aktører har fået stablet på benene, siger Henrik Møller, formand for Turisme- og Kulturudvalget.

Et vidtspændende program

De mange Hamlet-aktiviteter er samlet i et program, som netop er kommet på gaden. Programmet spænder bredt – fra internationale, kunstneriske fortolkninger til lokale, folkelige arrangementer.

- En af vores store satsninger finder sted omkring den 23. april, som er både Shakespeares fødselsdag og dødsdag. Her står hele byen på den anden ende. Bl.a. inviterer HamletScenen alle til at fejre Shakespeares fødselsdag på Kronborg med sang, taler og kage. Jeg glæder mig meget til at deltage i festlighederne sammen med byens borgere og besøgende, siger Henrik Møller.

På programmet for den store Hamlet Weekend står også et historisk festtaffel med en 10 retters renæssance-inspireret menu, aktiviteter for børn, byvandringer, en kunstkonkurrence for unge og meget mere. Ligeledes spiller Shakespeare’s Globe en udsolgt jubilæumsforestilling, ’Globe to Globe Hamlet’ i Kronborgs Dansesal.

Du kan se programmet

Programmet kan fås på tryk på bibliotekerne i København, Helsingør og andre nordsjællandske kommuner, hos Scandlines og Borgerservice og i turistinformationer i Nordsjælland og Helsingborg.

’Elsinore – Home of Hamlet’ er et samarbejde mellem Helsingør Kommune, HamletScenen, Kronborg Slot og VisitNordsjælland, støttet af Region Hovedstaden, en del af Greater Copenhagen og Wonderful Copenhagen med bidrag fra VisitDenmark.