Shakespeare's Globe i Hamlets hjem

Helsingør Kommune og HamletScenen kan præsentere Globe to Globe Hamlet af Shakespeare’s Globe (UK), som hermed afrunder deres prisvindende turné

Forestillingen gæster Danmark i anledningen af det særlige dobbelte Shakespeare jubilæum i 2016, som markerer 400-året for Shakespeares død og 200-året for verdens ældste Shakespeare-tradition på Hamlets Slot, Kronborg.

Globe to Globe Hamlet spiller i Dansesalen på Kronborg Slot torsdag d. 21. april kl. 13:00. Billetter sættes i salg torsdag d. 11. februar kl. 10:00 via http://hamlet.billetten.dk

Elsinore - Home of Hamlet

2016 bliver et dobbelt jubilæumsår med en markering af 400-året for William Shakespeares død verden over og en fejring i Helsingør af HamletScenens 200-års jubilæum for verdens ældste Shakespeare-tradition på Hamlets Slot, Kronborg.

- Helsingør Kommune er stolte af vores autentiske linjer til William Shakespeare og Hamlet via Kronborg Slot og HamletScenen. Det er helt specielt, at vi i dette internationale jubilæumsår kan præsentere Shakespeare’s Globe med deres forestilling Globe to Globe Hamlet på Hamlets eget slot. Jeg kunne ikke forestille mig en bedre stadsfæstning af Helsingør Kommune som Elsinore – Home of Hamlet, udtaler Formand for Kultur og Turismeudvalg, Henrik Møller.

Dobbelt Shakespeare-jubilæum 2016

Dobbeltjubilæet er et samarbejde mellem Helsingør Kommune, HamletScenen, Kronborg og byens institutioner og aktører. Projektet er støttet af Helsingør Kommunes Byråd og Region Hovedstaden, og markedsføringen udvikles af VisitNordsjælland med Wonderful Copenhagen og VisitDenmark.

Sara Peuron-Berg, projektkoordinator på Elsinore – Home of Hamlet, fortæller:

- Vi har set frem til 2016 længe, og nu er det her endelig. Det bliver spændende med de mange arrangementer året rundt, og især Hamlet Weekenden i april og Shakespeare Festival at Hamlets Castle i august glæder jeg mig til. Der har været stor opbakning fra lokale og institutioner, og jeg håber besøgende fra både nær og fjerne vil bruge muligheden for at blive klogere på Shakespeares Hamlet og sig selv.

HamletScenens Shakespeare autenticitet

Det er ingen tilfældighed, at Shakespeare’s Globe vælger, at afslutte deres prisvindende verdensturné på Kronborg Slot:

- Vi er jo så privilegeret som forvalter af verdens ældste Shakespeare-tradition og med vores særlige Shakespeare autenticitet i kraft af vores særegne tilknytning til Hamlets Slot, Kronborg, og de historiske rødder tilbage til Globe Teatret i London og William Shakespeares trup, Lord Chamberlains Men. Det er HamletScenen internationalt anerkendt for. Derfor kan vi glæde os over, at et af verdens meste anerkendte Shakespeare kompagnier, Shakespeare’s Globe fra starten af deres turné med Globe to Globe Hamlet offentligt har udtrykt et stort ønske om, at slutte deres turné hos os’, fortæller Lars Romann Engel, teaterdirektør og kunstnerisk leder af HamletScenen og fortsætter:

- Selvfølgelig imødekommer vi dette ønske. Det er også en anerkendelse af os. 2016 er året, hvor Helsingør og Danmark for alvor skal tage ejerskab af Shakespeare og Hamlet. Vi danskere er de direkte efterkommere af Hamlet.

Hamlets time

I anledningen af det dobbelte Shakespeare-Jubilæum tilbyder Lars Romann Engel ”Hamlets time” for de journalister, der ønsker et dybere kendskab til HamletScenens Shakespeare autenticitet og HamletScenens kernefortælling om Hamlet, som verdens første moderne menneske og dannelsesikon. Foredraget finder sted torsdag d. 28. januar kl. 14:00 på HamletScenen, Kronborg 13, 3000 Helsingør.

Tilmelding senest d. 25. januar på mail:camilla@hamletscenen.dk

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer