Uddannelsesaften for 9. og 10. klasser

Tirsdag den 15. november inviterer UU-Øresund til uddannelsesaften for 9.-10. klasses-elever og deres forældre.

Industritekniker, STX, HTX, social- og sundhedsområdet – eller noget helt femte?

Valgmulighederne er mange, når eleverne i 9. og 10. klasse skal beslutte, hvad de vil efter folkeskolen.

Tirsdag den 15. november kan 9. og 10. klasses-elever i Helsingør og Fredensborg kommuner og deres forældre mulighed få et overblik over mulighederne. Den dag inviterer UU-Øresund nemlig til uddannelsesaften på Kulturværftet fra kl. 18.30 til 20.30.

Her har alle ungdomsuddannelserne stande, og man kan få et godt indblik i, hvad de forskellige ungdomsuddannelser har at tilbyde. I alt er 17 uddannelsesinstitutioner repræsenteret.

- Jeg er meget glad for, at så mange uddannelsessteder stiller op. Det giver mulighed for at vise de unge bredden i de valgmuligheder, de har. Der er alt fra erhvervsskolen, gymnasier og handelsuddannelser til oplysninger om mulige praktikpladser. Det sidste kan Erhvervs- og Industriforeningen Helsingør fortælle om, siger Jens Christy, leder af UU-Øresund.

Det er femte gang, UU-Øresund inviterer til uddannelsesaften, og der plejer at deltage omkring 500 unge og forældre. Jens Christy forventer det samme deltager-antal i år.

Program:

18.00: Dørene er åbne, og der er lidt musik.
18.30: Velkomst ved Jens Christy, leder af UU-Øresund
18.35: Oplæg om uddannelser til unge ved Maria Jarsal, souschef i UU-Øresund
18.50: Besøg ungdomsuddannelserne ved standene på Kulturværftets etager. Følgende uddannelsessteder er repræsenteret: Rungsted Gymnasium, Helsingør Gymnasium, Espergærde Gymnasium, HF og VUC Nordsjælland, HTX/HHX Helsingør, K Nord, Erhvervsskolen Nordsjælland, 10. klasseskolen Øresund, 10. klasseskolen Hillerød, Produktionsskolen Sundet, Helsingør Elite Idræts Akademi, Skovskolen, Musikskolen/MGK uddannelse, Erhvervs- og Industriforeningen Helsingør, Gribskov Efterskole, Kastanievejens Efterskole, Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG).
20.30: Aftenen slutter.