Vi søger privat midlertidig indkvartering til flygtninge

Helsingør Kommune søger hjælp til at huse vores flygtninge - har du et værelse eller en lejlighed?

Kommunen har brug for hjælp til at huse vores nuværende og kommende flygtninge, da der desværre ikke på nuværende tidspunkt er nok midlertidige boliger at placere flygtninge i.

Lige nu har kommunen midlertidige boliger fordelt ud over kommunen, men da det ikke rækker, har det været nødvendigt at indlogere nogle af vores flygtninge på hotel. Det er både en dyr og uhensigtsmæssigt løsning, og samtidig er det et ganske stort problem for den enkelte flygtnings integration, at der ikke er mulighed for at falde til ro i egen bolig eller værelse.

Der er fortrinsvis brug for værelser til enlige, flest mænd, som er kommet alene, eller som venter på familiesammenføring.

Kommunen håber derfor meget, at Helsingørs borgere har mulighed for at hjælpe med en lejlighed eller et værelse, der er ledigt i deres ejendom midlertidigt.

Hvordan foregår det? - kontakt

Hvis du er interesseret, eller vil vide mere, kan du kontakte Rikke Ærenlund på telefon 25 31 27 16.

Du kan også sende en mail til Rikke Ærenlund

Vejledning inden og i lejeperioden

Udlejningen foregår som en normal fremlejeaftale mellem udlejer og lejer (her Helsingør Kommune). Helsingør Kommune kommer gerne ud til et formøde hos udlejer, hvor vi sammen kan vurdere boligen og høre om dine forventninger til at huse en eller flere flygtninge. Herefter laver vi et match mellem udlejer og flygtning, efter aftale.

Kommunen står også gerne til rådighed med praktiske råd og vejledning i lejeperioden, hvor vi kan bistår med tolkebistand, med indflytning og med lejekontrakterne, så det går så glat for både flygtninge og udlejere som overhovedet muligt.

Det er et krav, at boligerne skal være beliggende i Helsingør Kommune, og der skal være adgang til køkken og bad.

Ofte stillede spørgsmål og regler og krav