Arbejdet på Skolen i Bymidten går i gang

Den 19. april sætter borgmester Benedikte Kiær sig bag rattet i en gravemaskine og sætter gang i arbejdet med Skolen i Bymidten.

Den 19. april går arbejdet på Skolen i Bymidten i gang.

Det første skridt på vejen til en ny skole er at rive tre af de eksisterende bygninger ned. Der er tale om bygning 2, 5 og 8, som er plaget af PCB og skimmelsvamp og derfor ikke skal være en del af den nye skole.

- Jeg glæder mig over, at vi endelig kommer i gang med byggeriet af Skolen i Bymidten. Vi har længe ønsket os en ny og moderne skole i Helsingør by, og nu er vi endelig nået så langt, at vi kan påbegynde arbejdet med Skolen i Bymidten, siger borgmester Benedikte Kiær.


Nedrivningsarbejdet ventes færdigt i begyndelsen af august, og derefter begynder udgravningen til den nye idrætshal. Fra februar 2018 og halvandet år frem skyder skolens nye bygninger frem, og de eksisterende bygninger bliver renoveret.

Skolen i Bymidten ventes helt færdig ved udgangen af 2019.

- Det bliver en lang byggeperiode, men vi tager alle forholdsregler for at sikre, at byggeperioden kommer til at forløbe så gnidningsfrit som muligt, både for elever og personale på skolen, men selvfølgelig også for naboerne til byggeriet, understreger Jan Krog Islin, der er projektleder i Helsingør Kommune.

Undervejs i byggeperioden er nogle af Byskolens elever fordelt på de andre skoler i Helsingør Skoles distrikt.

Fakta

Tidsplan for byggeriet af Skolen i Bymidten:
• Medio april til primo august 2017 – Nedrivning af bygning 2, 5 og 8.

• Ultimo august 2017 til ultimo januar 2018 – Udgravning til hal, omklædningsrum, depoter mv. i kælderniveau.

• Primo februar 2018 til august 2019 – Opførelse af nye bygninger samt renovering af eksisterende bygninger.

• Ultimo 2019 – Færdiggørelse af terrænarbejder og vejanlæg.

Politikerne i Helsingør Byråd har bevilget 300 millioner kroner til den nye skole, som skal være et fyrtårn for læring og rumme både musikskole og skole for elever fra 0.-9. klasse.
Arkitektfirmaet Kjaer & Richter er totalrådgiver på det nye skolebyggeri.

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer