Det kommende plejehjem i Hornbæk har fået sit navn

Et enigt navneudvalg har valgt navnet Grønnegård til det nye plejehjem i Hornbæk, der skal erstatte det nuværende Bøgehøjgård, når det står færdigt i 2019

Bygherrerne Helsingør Kommune og OK-Fonden gav i sidste uge besked til de fem virksomheder, der skal give tilbud på hovedentreprisen for det nye plejehjem i Hornbæk. Samtidig har et enigt navneudvalg bestående af borgmester Benedikte Kiær, socialudvalgsformand Ib Kirkegaard, bestyrelsesformand i OK-Fonden Michael Brostrøm samt plejehjemsleder Bodil Bækgård valgt navnet Grønnegård til det nye plejehjem blandt 42 indkomne forslag i navnekonkurrencen.

Plejehjemmet, der skal indeholde 51 plejeboliger med fællesarealer samt et serviceareal, skal opføres på Sauntevej og forventes at stå færdigt i 2019. Planen er, at det skal erstatte det nuværende plejehjem Bøgehøjgård. Det er OK-Fonden, der skal drive det nye plejehjem. De overtog driften af plejen på det nuværende Bøgehøjgård allerede den 1. januar 2017.

Alle med tilknytning til det nuværende Bøgehøjgård har kunnet foreslå navne. Der har været en del gengangere og forslag i samme kategori. Navnet Grønnegård blev foreslået af en af arkitekterne med begrundelsen: Plejehjemmets bygningstypologi er bondegården, det ligger i grønne omgivelser og det bliver beklædt med grågrøn skifer.

- Vi er rigtig glade for de mange forslag. Tak for dem. Der var flere gode imellem, men alle i dommerpanelet var enige om, at Grønnegård var det helt rigtige navn til det nye plejehjem, siger Ib Kirkegaard, formand for Socialudvalget. 

De fem ansøgere, der er prækvalificeret til at give tilbud på det nye plejehjem senest den 10. november 2017 er:

  • Einar Kornerup A/S
  • Dansk Boligbyg A/S
  • Nygaard Sørensen A/S
  • HHM A/S
  • Jørgen Friis Poulsen a/s
     

Bygherrerne havde ved deadline den 26. september 2017 modtaget 12 ansøgninger om prækvalificering. De 12 ansøgere er evalueret i et samarbejde mellem JJW Arkitekter, OK-Fonden og Helsingør Kommune. Styregruppen for plejehjemsprojektet godkendte den 3. oktober indstillingen om prækvalifikation.

Læs mere om det kommende plejehjem her.