Elever vandt priser for innovative ideer

Hvordan bliver Helsingør til Danmarks bedste børne- og ungekommune? Alle kommunens elever er kommet med bud - og fire teams vandt priser til Boost Battle

Et mobilt ungdomsaktivitetshus. Det kan være med til at gøre Helsingør Kommune til det bedste sted i landet at vokse op.

Løsningen er udtænkt af et team af elever fra 9. klasse på Hornbæk Skole – og blev præmieret med 5000 kr. til klassekassen, da der torsdag den 14. december var Boost Battle på Helsingør Gymnasium.

Alle elever i Helsingør Kommune har i en uge arbejdet med at finde innovative designløsninger, der kan være med til at gøre kommunen til Danmarks bedste børne- og ungekommune. De 21 bedste forslag var samlet til Battle – og fire teams gik hjem med priser. Der blev uddelt en innovationspris, en publikumspris og en kommunikationspris, alle på 5000 kr. til en oplevelse for hele teamets klasse. Derudover var der en supportpris, hvor det bedst støttende team blev belønnet med slik.

Containere med forskellige aktiviteter

Juryens hovedpris, innovationsprisen, gik som sagt til 9. klasse fra Hornbæk Skole. Deres løsning ’Ungdomsaktivitetshus’ består af mobile containere med forskellige aktiviteter, der kan flyttes rundt, så forskellige bydele hele tiden får nye aktiviteter.

- Vi har valgt løsningen, blandt andet fordi den taler ind i en aktuel diskussion. De unge efterspørger steder i kommunen, hvor de kan mødes og være sammen om aktiviteter, de selv er med til at udvikle. Løsningen viser stor kreativitet og fleksibilitet, som bliver til gavn for alle unge i kommunen, siger Christian Holm Donatzky, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.


Han uddelte priserne og understreger, at alle løsninger var så gode, at de havde fortjent at vinde.

De vindende børn var begejstrede.
- Det var fedt at vinde, men vi syntes også selv, vi havde en rigtig god løsning. Et ungdomshus er i hvert fald noget, vi har behov for, siger de.

De andre priser

Kommunikationsprisen gik til 4. klasse fra Tikøb Skole, for deres løsning ’Tikøb Børne- og Ungdomsforening’. Eleverne fik prisen, fordi de var usædvanligt gode til at kommunikere om deres løsning om en lokal forening til at arrangere aktiviteter, fritidsjob og et tilholdssted i Tikøb, så de unge ikke forlader byen, når de får fritidsinteresser.

Publikumsprisen gik til elever fra Nygård Skole, som blev de mest populære blandt publikum med deres løsning ’Kronborgland’ – et aktivitetscenter for alle aldre med badeland med havbad, legeland, x-jump, gokart, skydebane og playrooms med Lego, pc og robotprogrammering.

Bedste støtteteam blev 0. klasse fra Skolen ved Kongevejen.

Imponeret borgmester

Borgmester Benedikte Kiær skød Boost Battle i gang og var imponeret over elevernes idérigdom.

- Vi vil være Nordsjællands mest attraktive kommune for børnefamilier – og hvad er så mere indlysende end at spørge børnene og de unge om, hvordan vi skaber de bedste forhold for dem? Jeg er meget imponeret over de løsninger, som eleverne har præsenteret i dag, og der er kommet mange gode forslag til, hvordan børn og unge kan få en bedre fremtid og en gladere hverdag, siger hun.

 

FAKTA


• ’Helsingør som Danmarks bedste børne- og ungekommune’ var den tredje Boost-udfordring, som eleverne på alle Helsingør Kommunes skoler er blevet stillet over for. Eleverne er tidligere blevet udfordret på emnerne ’Fra flygtning til medborger’ og ’Sunde borgere’.

• Byrådet har besluttet, at arbejdet med Boost-udfordringerne skal fortsætte i de kommende år, og der er afsat midler til Boost-uger på skolerne og Battle i 2018 og 2019.

• Formålet med Boost-ugerne er at gøre Helsingør Kommunes skolesystem førende i Danmark på innovation og kreativitet.

Foto: Dennis Lehmann

Se alle de 21 designs, der dystede i Battle

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer