Helsingør får fremtidens stadion

Firmaerne Nova5 og Elkiær & Ebbeskov kommer til at stå for projekteringen af det nye Helsingør Stadion, som bliver et kraftcenter for idræt.

Det bliver firmaerne Nova5 og Elkiær & Ebbeskov, der kommer til at stå for projekteringen af det nye Helsingør Stadion. Det er besluttet af en dommerkomité, bestående af byrådspolitikere, embedsfolk og fagpersoner.

Det vindende rådgiverteams projektmateriale indeholder både forslag til det nye stadion og en helhedsløsning for hele området ved Gl. Hellebækvej, der består af i alt tre faser for området. I første fase skal der opføres et nyt stadion til ca. 57 millioner kroner, mens der i de næste faser er besluttet at udbygge med forskellige andre idrætsfaciliteter.

Formanden for dommerkomitéen, borgmester Benedikte Kiær, er imponeret over det vindende forslag:
- Det gamle stadion er udtjent, og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter.

Vinderprojektet lever op til vores ambitioner, hvor der både er et nytænkende fodboldstadion, men samtidig tænkes en masse øvrige aktiviteter ind, der kan løfte hele området omkring Gl Hellebækvej. Desuden er jeg meget imponeret over, hvordan man har sørget for at få områdets landskab og geografi ind i forslaget, så det fremstår som en samlet løsning, siger Benedikte Kiær.

Ramme om langt mere end FCH-hjemmekampe

Det nye stadion vil være ramme om langt mere end blot hjemmekampe for FC Helsingør. Således bliver der også mulighed for, at skoler og foreninger kan benytte stadions kunststofbane til fodbold og andre former for sport alle ugens syv dage. Det glæder formanden for Sundheds, - Idræts- og Fritidsudvalget Jens Bertram, der også har siddet i dommerkomitéen:
- Vi har ønsket at forene eliteidræt med breddesporten, da vi vil have, at der er plads til alle. Derfor bliver det nye stadion langt mere end blot hjemmebane for FC Helsingør. Det bliver et kraftcenter for idræt og en række forskellige sportsgrene samtidig med, at hele området bliver et samlingspunkt for både børn, unge og voksne i Helsingør. Ikke blot når FC Helsingør spiller kampe, men alle ugens syv dage fra morgen til aften, siger Jens Bertram.

Vinderprojektet skal nu danne grundlag for det videre arbejde med det nye stadion. I den kommende tid vil brugerne bliver inddraget i det videre arbejde. Endvidere vil projektet blive fremlagt på et borgermøde den 2. marts.
Det nye stadion skal efter planen stå færdig, når forårssæsonen begynder for 1. division i marts 2018.

Fakta om det nye stadion

• Byrådet har besluttet at bevilge 57 millioner til opførelse af et nyt stadion ved Gl Hellebækvej.
• Stadion vil have plads til 4.000 tilskuere ved større arrangementer. Tilskuerpladserne kommer hovedsageligt til at bestå af ståpladser.
• Det nye stadion lever op til DBU’s krav til at afvikle kampe i 1. division.
• Stadion vil indeholde en kunstgræsbane, som kan tåle slid/brug af andre end elitefodboldklubben. Det er meningen, at stadion skal bruges alle ugens syv dage og fra morgen til aften.
• Det nye stadion skal hovedsageligt benyttes til fodbold og andre idrætsaktiviteter, der kan gennemføres på kunstgræs.
• Lokalplanen for området er i høring fra 12. januar til 9. marts
• Byggeriet forventes at gå i gang i august 2017, og stadion vil stå klar til brug marts 2018.

Se hele det nye projekt