Book aftale på nettet og spring køen over i Borgerservice

Kan jeg få tilskud til en enkeltydelse? Er jeg berettiget til helbredstillæg, nu hvor jeg er blevet pensionist? Hvordan er det nu med lægeskift?

Det er nogle af de typiske henvendelser som borgerne kommer med i Borgerservice. Nu kan borgerne bestille tid på nettet til en aftale med Borgerservice og dermed hurtigere få svar på spørgsmål, også når det handler om folkeregister og pensionsydelser.   

Siden foråret 2018 har det været obligatorisk at bestille tid til at få lavet nyt pas og kørekort, og den service er blevet så stor en succes, at Borgerservice nu også tilbyder tidsbestilling for henvendelser om folkeregister og pensionsydelser.

Vi har kigget på statistikkerne og lyttet til vores borgere, som har taget rigtigt godt imod tidsbestillingen i Borgerservice. Ventetiden er mere eller mindre forsvundet, og vi oplever ikke længere, at borgerne møder op og venter i lang tid inden det bliver deres tur, siger lederen af Borgerservice i Helsingør Kommune, Morten Holm.

 

Som udgangspunkt skal borgere benytte de digitale løsninger, som findes på de fleste ydelser i Borgerservice. Der er dog stadig hjælp at hente hvis man har spørgsmål eller fx ikke er digital;

 

Nogle kan have brug for hjælp til at bestille en tid – noget kan måske endda hurtigt klares over telefonen, så man slet ikke behøver at skulle forbi Borgerservice. I alle tilfælde er borgerne velkomne til at ringe kommunens hovednummer, 49 28 28 28, hvor man også kan få at vide, hvilke ting, man for eksempel skal medbringe, siger Morten Holm.

Du kan gå direkte til tidsbestilling - Bestil tid

Fakta

  • Siden foråret har over 50% af borgerne bestilt tid til pas og kørekort hjemmefra.
  • Tidsbestilling hjemmefra sikrer, at man kommer ind til den aftalte tid.
  • Alternativet er, at borgerne skal møde op i Borgerservice og bestille tid. Det kan betyde ventetid på ofte en time eller mere, eller endda, at alle tider er reserveret og man derfor er nødt til at komme tilbage en anden dag.