Giv respekt til en som gør noget ved sit alkoholproblem

”Min far er den sejeste, for han er holdt op med at drikke”. Kampagne sætter fokus på voksne med et alkoholmisbrug - og deres familier

”Min far er den sejeste, for han er holdt op med at drikke”. Videoen med de tre drenge har du måske set før. Den 11. januar sparker Alkohol & Samfund og TrygFonden for fjerde år gang i ”Respekt-kampagnen” for at sætte fokus på voksne, der skal have hjælp til deres alkoholproblem.

Helsingør Kommune er – som de fleste af landets kommuner, gået med i kampagnen for at hjælpe flere til et liv uden alkoholmisbrug. Med reklamespots i biograferne, plakater i bybilledet og medarbejdere i Helsingør Bycenter håber kommunen at kunne bryde tabu omkring alkoholmisbrug.

Når en person har alkoholmisbrug er det ofte forbundet med skam, hemmeligheder og svigt. Og det går ud over hele familien. Derfor skal vi give skulderklap og respekt til dem, der tør indrømme misbruget og stå frem og bede om hjælp. Rigtig mange er ikke klar over, at kommunen giver gratis hjælp til at komme ud af misbruget – og at børnene og de unge i familien også kan få hjælp hos os eller lokalafdelingen af TUBA, der også gør en stor indsats, siger Marlene Harpsøe, formand for Social- og beskæftigelsesudvalget.

Kampagnens budskab er, at du får anerkendelse og det gode familieliv tilbage, hvis du gør noget ved dit alkoholproblem. Der går i gennemsnit 10 år, før en person med alkoholproblemer går i behandling – en tid, der kan være smertelig både for dem, der drikker for meget og for dem, de holder af. Mennesker med alkoholproblemer har brug for respekt og opbakning, når de erkender deres alkoholproblem, hvis de skal hurtigere i behandling.

Få hjælp i kommunen

I Helsingør Kommune kan du få hjælp på flere forskellige måder. Enten ved at besøge Helsingør Rusmiddelcenter, Kongevejen 4b, 3000 Helsingør eller hjemmesiden www.helsingor.dk. Endelig kan du blot ringe på tlf. 49 28 35 80 – uanset om du kender en, der drikker for meget eller du blot er i tvivl eller har spørgsmål.

Derudover har to medarbejdere fra Helsingør Rusmiddelcenter en info-stand i Helsingør Bycenter torsdag den 18. januar og igen torsdag den 8. februar kl. 14-16. Her kan man komme og få en uforpligtende snak og stille spørgsmål.

Se video og mere på Alkohol og Samfund

Fakta
- I år har Respektkampagnen et særligt fokus på de 122.000 danske børn og unge, som vokser op i et hjem med alkoholproblemer.
- Hvert tredje barn, som vokser op med en forælder som drikker for meget, udvikler selv et misbrug senere hen i livet.
- Blandt unge opvokset i hjem med alkoholproblemer er der dobbelt så mange som skader sig selv, har tanker om eller forsøger selvmord i forholdt til unge uden alkoholproblemer derhjemme.

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer