Helsingør får 10 pladser på LøkkeFondens DrengeAkademi

Lauritzen Fonden har sikret, at 10 drenge fra Helsingør Kommune kan få en plads på LøkkeFondens populære DrengeAkademi i sommeren 2018.

Som en del af Lauritzen Fondens uddelingsstrategi med at støtte udsatte unges vej ind i uddannelse og beskæftigelse tilbyder fonden nu Helsingør, at 10 drenge fra 7. eller 8. klasse, er har brug for et fagligt, personligt og socialt løft, kan få det på LøkkeFondens årlige sommercamp.

Lauritzen Fonden arbejder målrettet for at støtte udsatte børn og unges muligheder for at blive aktive og inkluderede borgere i Danmark, og det er i denne sammenhæng, at Lauritzen Fonden og LøkkeFonden har indgået et partnerskab, med særligt fokus på intensive læringsforløb, bl.a. DrengeAkademiet.

Mulighed for fremtidigt samarbejde
Lauritzen Fonden har historisk set en særlig interesse for byerne Aalborg, Ribe, Esbjerg, Frederikshavn og Helsingør, og har nu rettet kikkerten mod Helsingør. Fonden vil gerne i dialog om et endnu tættere samarbejde i fremtiden.


Det glæder mig, at Lauritzen Fonden ønsker at støtte unge i Helsingør med personlige og faglige udfordringer. Fonden har inviteret til dialog og på sigt kan der muligvis blive tale om et tættere samarbejde omkring udviklingen af en større camp i Helsingør. De 10 pladser på DrengeAkademiet er første skridt på vejen, og det er rigtig positivt, siger Gitte Kondrup, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Helsingør Kommune.


Hvad er DrengeAkademiet?
For at komme i betragtning til de 10 pladser skal man være færdig med 7. eller 8. klasse til sommer og have et markant fagligt efterslæb i dansk og matematik. Derudover kan det halte med motivationen til at lære - men man skal have viljen til at bruge to ugers sommerferie på at lære en masse og udvikle sig fagligt, socialt og personligt.

DrengeAkademiet finder sted i uge 27 og 28, og hvis man som ung eller forælder er interesseret i at høre mere om muligheden for at komme med, er der informationsmøde den 7. marts kl 17-19 på Ungdomsskolen, Rasmus Knudsensvej 50 i Helsingør. Man ansøger om en plads på akademiet via www.løkkefonden.dk

De 10 pladser på DrengeAkademiet skal ikke forveksles med Helsingør Kommunes egen læringscamp, Learning & Adventurecamp, som er for både piger og drenge. I 2018 bliver denne camp flyttet til november, da det giver bedre mulighed for at følge op på elevernes udvikling før og efter campen.