Helsingørs unge velfærdstalent

26-årige Sofie Middelboe er ansvarshavende social- og sundhedsassistent på Birkebo Plejehjem i Helsingør, og nu kan hun også kalde sig et vaskeægte velfærdstalent.

Sammen med 99 andre unge blev hun hædret på Christiansborg fredag den 19. april 2018, da pensionsselskabet PenSam sammen med FOA Ungdom hyldede Velfærdens Talenter. Blandt talerne var Børne- og Socialminister Mai Mercado (K) og ældreordfører Astrid Krag (S).

For den unge social- og sundhedsassistent var det et stort klap på skulderen og en vigtig påmindelse om, at hun hver dag udfører et vigtigt stykke arbejde og faktisk gør en forskel for en helt masse mennesker.

Jeg er meget glad for den her anerkendelse. Jeg synes, at prisen viser, at man kan komme langt inden for det her fag, hvis man vil. Det er udfordrende at arbejde i sundhedsfagene men også utroligt givende. Man hjælper andre og får så meget igen. Og hvis man er nysgerrig og tør gå lidt imod strømmen, kan man være med til at skabe sin egen hverdag. Det er virkelig fedt, siger Sofie Middelboe.

Kolleger, pårørende og borgere har haft mulighed for at indstille unge, der arbejder inden for velfærdsfagene fx i hjemmeplejen, psykiatrien og i dagsinstitutioner. 100 unge blev valgt ud blandt ca. 300 nominerede.

Det var en kollega på Birkebo, der indstillede Sofie som velfærdstalent med de rosende ord:

Sofie udviser stor respekt både for beboere og kollegaer og besidder stor empati i sit virke. Hun har et meget vindende væsen og er altid i godt humør. Hun er en dygtig kollega, altid villig til at lytte og medvirker til god stemning. En gave for vores arbejdsplads. Jeg har aldrig mødt et menneske i så ung en alder, der har hele pakken - jeg tænker ”bare jeg var sådan i mine unge dage”. Hun er så omsorgsfuld og hammerdygtig. Jeg er ikke bange for at blive gammel, hvis Sofie skulle tage hånd om mig.

Ændringer pga. Corona-virus
Vær opmærksom på, at dele af Helsingør Kommune ikke har normal drift pga. Corona-virus.
Ændringer pga. Corona-virus