Læreruddannelse kommer til Helsingør

Helsingør får nu en læreruddannelse til byen, der skal høre under UCC Carlsberg. Det er resultatet af regeringens nye plan ’Bedre Balance’.

Som en del af planen om ’Bedre Balance’ flytter regeringen en række statslige arbejdspladser og uddannelsespladser væk fra Hovedstaden og ud i landet. Helsingør får en af disse uddannelsesstationer, som er en lokalafdeling af en eksisterende uddannelse. Det bliver professionsbachelor-uddannelsen til lærer på UCC Carlsberg, der flytter dele af deres uddannelse til Helsingør.

Det er en fantastisk god nyhed. Jeg glæder mig over, at regeringen har besluttet at sende en uddannelsesstation til Helsingør. Det passer rigtig godt sammen med de visioner, vi har om at få flere uddannelser til Helsingør og få opbygget en campus. Helsingør har god infrastruktur til et stort nordsjællandsk opland med gode togforbindelser - regionalbaner og Kystbanen - og med gode muligheder for at opføre centralt beliggende ungdomsboliger til de studerende, siger Benedikte Kiær.

 

Det styrker hele vores uddannelsesområde og giver endnu bedre mulighed for at kunne rekruttere dygtige lærere til vores folkeskoler, hvor der også vil være mulighed for praktikpladser. Uddannelsen kan også være med til at styrke vores fokus på innovation i undervisningen og det tætte samarbejde mellem skolerne og lokalsamfundet, siger Gitte Kondrup, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.


Helsingør Kommune vil sammen med UCC nu begynde at kigge på, hvor de kommende studerende skal have til huse, og hvornår de kan flytte ind.
Samlet set bliver der etableret mellem 500 og 1.000 uddannelsespladser over hele landet, og der er afsat 160 millioner i ekstra tilskud til uddannelsesstationerne frem til 2021.