Nyrup Børnehus kan blive ’Årets dagtilbud 2018’

Vuggestuen og Børnehaven Nyrup er med i opløbet om at vinde Socialstyrelsens pris ’Årets dagtilbud’.

Tre danske dagtilbud er nomineret til ’Årets dagtilbud 2018’ – ét af dem er Nyrup Børnehus i Kvistgård.

- Jeg er stolt af, at vi nu har en institution, der er med i kapløbet om at blive den bedste institution i Danmark, siger fungerende borgmester Henrik Møller.

- Det er et skulderklap til alle, der arbejder med daginstitutioner i Helsingør Kommune, men mest af alt er det selvfølgelig en stor anerkendelse af det enorme arbejde, personale og forældre i fællesskab har lagt i at gøre Børnehuset Nyrup til den fantastiske institution, den er.

Vuggestuen og Børnehaven Nyrup er nomineret for sin brug af IT som en naturlig del af dagligdagen. Via IT giver daginstitutionen børnene en forståelse af, at de er en del af det globale samfund – og udvikler deres lyst til at blive kompetente, livsduelige og digitale verdensborgere.

- Vi er rigtig glade og stolte over nomineringen. Det er jo helt vildt fantastisk, siger Eva Meyer, som er leder af Vuggestuen og Børnehaven Nyrup.

Hjælpeværktøj når det giver mening

Hun fortæller, at daginstitutionen bruger IT som en hjælpeværktøj i dagligdagen, hvor det giver mening.

- Fx er vi i gang med et billedkunstforløb, hvor temaet er ’Ud i rummet’. Her bruger børnene IT til at undersøge en masse om rummet. Det er jo et fantastisk redskab til hurtigt at finde viden. Vi inddrager også IT og kameraer i dagligdagen, når børnene gerne vil eksperimentere, fx med at tage billeder af noget bestemt. De laver også film af vores forløb med teater, musik, bevægelse og billedkunst, og de er mega stolte af deres produkter, fortæller Eva Meyer.

Understøtter børnenes oplevelser

Daginstitutionen har temaer i tre måneder ad gangen – inden for teater, musik, billedkunst og bevægelse. Og her understøtter IT og sociale medier børnenes oplevelser og giver dem mulighed for at udfolde deres kreativitet, når de fx filmer, hvad de laver.

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Gitte Kondrup, er også stolt over nomineringen.

- Gode daginstitutioner er helt afgørende, hvis børnene skal have en god start på livet. Det er noget, vi prioriterer meget højt i Helsingør Kommune, og vi har heldigvis en masse fantastiske institutioner rundt om i kommunen. I Børnehuset Nyrup har de været enormt gode til at inddrage den nyeste teknologi i det pædagogiske arbejde på en måde, så det styrker kreativitet og fællesskab. Det er jeg sikker på, at mange institutioner i Danmark kunne inspireres af, siger hun.

Om prisen

• Med Dagtilbudsprisen ønsker Børne- og Socialministeriet, Socialstyrelsen, BUPL og FOA at fejre og anerkende det pædagogiske personales store og vigtige arbejde. Prisen tildeles en daginstitution eller dagplejer, som har udmærket sig inden for et udvalgt tema.

• De tre nominerende dagtilbud har hver deres særlige fokus, men er fælles om en høj pædagogisk kvalitet i hverdagen. De er alle blevet indstillet på baggrund af særlige indsatser og tiltag i forhold til det gode børne- og læringsmiljø. Det er indsatser, der fungerer, og som kan inspirere andre i deres daglige praksis. De øvrige indstillede er dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune og daginstitutionen Filosoffen i Holstebro.

• Prisen uddeles den 19. november af børne- og socialminister Mai Mercado. Den er på 20.000 kr.