Nyt murmaleri på facaden af Abildvængets Bibliotek

Den verdenskendte russiske streetart kunstner Rustam Qubic skal male facaden af Abildvængets Bibliotek.

Ideen til gavlmaleriet fik formand for Boliggårdens bestyrelse Charlotte Olsen. Hun fortæller:

Jeg var ude at se malerierne i tunnelerne i Vapnagård og tænkte, at det ville være spændende at samarbejde med Kunst og Byrum og skabe et stedspecifikt værk til Nordvest”

I Vapnagård er de tre tunnelmalerier, der er malet af street art kunstnerne Liqen, Aaron Li-Hill og 13 lokale kunstnere, blevet en del af kvarterets identitet. Beboerne er glade for værkerne, fordi de på smukkeste vis omfavner områdets mangfoldighed og beboerne passer godt på værkerne. Derfor gik Charlotte videre med ideen og i samarbejde med Kunst og Byrum og Abildvængets Bibliotek blev de enige om, at bibliotekets facade var perfekt til et murmaleri til glæde for områdets beboere og biblioteksbrugere. 

Rustam Qubic i Nordvest

Kunst og Byrum satte sig i forbindelse med kunstneren Rustam Qubic fra den russiske republik Tatarstan.

Kunstnerens fortællende og illustrative stil vil fungere godt i området og passe godt til en visuel fortælling om bøgernes magi, biblioteket som mødested og områdets mangfoldighed

forklarer Elisabetta Saiu, der er kunstnerisk konsulent i Kunst og Byrum i Helsingør Kommune.

Kunstneren Qubic maler altid motiver, som forholder sig til det specifikke sted og de mennesker han møder. Derfor vil kunstneren gerne tale med alle interesserede borgere og han står klar på Abildvængets Bibliotek den 1/8. Kunstneren vil med afsæt i de lokale historier arbejde med murmaleriet. Det bliver spændende at se, det endelige værk.

Beboerne i Nordvest er en blandet skare. Der er enlige, ældre og børnefamilier. Der er alment byggeri og parcelhuse. Skoven er lige rundt om hjørnet og så er der selvfølgelig det lokale bibliotek, hvor børnene er på fornavn med de ansatte. Der er lektiehjælp, filmvisninger og kunstudstillinger. Mange folk kommer for at læse avis, drikke en kop kaffe, få en sludder eller låne en bog. Med murmaleriet bliver det synligt for alle, der går forbi, hvad Abildvænget og biblioteket er for et sted.

Rustam Qubic arbejder som stedsspecifik street art kunstner i det meste af verden. Han er uddannet på kunstakademiet i Kazan, Tatarstan.

 

Workshop

Onsdag den 1/8 kan street art interesserede børn, unge og voksne deltage i workshoppen  ”Skitser dit eget murmaleri”. Her kan deltagerne få tips og tricks til at få et murmaleri til at fungere i samspil med et specifikt sted og til at arbejde i praksis med malerier i enorme skalaer. Workshoppen er del af et fabelagtigt heldagsarrangement på Abildvængets Bibliotek, hvor Passage Festival og Gang i Nordvest også bidrager med teater og workshops.

Onsdag den 1/8 kl. 11-14 er der workshop for børn i alderen 8-13 år.

Onsdag den 1/8 kl. 15-18 er der workshop for alle over 14 år.

Tilmelding sker ved at skrive på kunstogbyrum@gmail.com eller Gang i Nordvest på spp03@helsingor.dk  

Hjemmeside og gå på vandring i værkerne

Kunst og Byrum har fået mange positive reaktioner på de stedsspecifikke værker. Derfor lancerer Kunst og Byrum i samarbejde med Helsingør Kommune en hjemmeside med informationer og fotografier af værkerne rundt om i Helsingør. www.kunstogbyrum.com åbner midt i august i forbindelse med åbningen af Rustams Qubics murmaleri.

I slutningen af august udgives et kort, der præsenterer alle værkerne, og som forslår en gå- eller cykelrute forbi kunsten. Kortet udgives i samarbejde med Helsingør Walking Project samt lokale sports- og kulturaktiviteter.