Vil du være med til forme kommunens nye strategi for borgerinddragelse?

Helsingør Kommune skal i gang med at formulere en ny strategi for at styrke borgerinddragelse i Helsingør Kommune. Det kan vi ikke gøre uden dig!

Du har noget på hjertet og vil gerne vil være med til at formulere en ny strategi for borgerinddragelse og udvikle nye måder for dialog og deltagelse mellem kommunens borgere, foreninger, virksomheder, embedsmænd og politikere. 

Hvad skal udvalget lave?

Helt konkret skal du være med i det nye § 17, stk. 4 udvalg om borgerinddragelse. Det er et midlertidigt udvalg, som skal formulere et oplæg til den nye strategi til Byrådet.

Foruden dig består udvalget af 8 repræsentanter fra hvert af Byrådets partier, 2 medlemmer fra det lokale erhvervsliv, 1 medlem fra Helsingør Dagblad og 11 andre borgere med forskellige baggrunde.

Strategien skal munde ud i et idekatalog med nye metoder og former for deltagelse og dialog mellem borgere, foreninger, virksomheder, kommunens embedsmænd og politikere. Den endelige strategi og idekatalog vil bliver behandlet af Byrådet i 2019.

Det praktiske

Udvalget skal mødes ca. fem gange i 2018 og fire møder i 2019. Mødernes varighed vil være to til tre timer. Udvalgets arbejde løber frem til juni 2019. Første møde er den 20. april kl. 8.00-10.00. Udvalgsarbejdet er ulønnet.

Hvordan kan du komme med i udvalget?

Skriv en motiveret og kort ansøgning, hvor du fortæller, hvem du er. Derudover skal du give et bud på, hvor og hvordan du synes, Helsingør Kommune kan gøre borgerinddragelsen bedre end i dag. Her kan du komme ind på nuværende eller fremtidige udfordringer og muligheder for mere borgerinddragelse.

Skriv derudover i din ansøgning, hvilke en af posterne i udvalget, du søger:

Borgerrepræsentanter i udvalget:

1 medlem med interesse/viden for skole- og dagtilbudsområdet

1 medlem med interesse/viden for sundhedsområdet

1 medlem med interesse/viden for socialområdet

1 medlem med interesse/viden for kultur- og idrætsområdet

1 medlem med interesse/viden for byudvikling og miljø

1 medlem som er bosiddende i Helsingør

1 medlem som er bosiddende i Espergærde

1 medlem som er bosiddende i Snekkersten

1 medlem som er bosiddende i Kvistgård

1 medlem som er bosiddende i Tikøb

1 medlem som er bosiddende i Hornbæk

1 medlem som er bosiddende i Hellebæk/Ålsgårde

Politikerne udvælger blandt alle ansøgerne, hvilke borgere de vil have med i udvalget.

Det er et krav, at du er bosat i Helsingør Kommune for at komme i betragtning til en plads i udvalget. Politikerne udvælger blandt alle ansøgerne, hvilke borgere de vil have med i udvalget.

Hvis du vil vide mere om arbejdet, er du velkommen til at kontakte Formand for udvalget Betina Svinggaard på mail bsv11@helsingor.dk eller Centerchef Randi Sveistrup på mail rsv12@helsingor.dk eller på mobil 25 31 31 21

Ansøgningsfrist den 12. marts 2018

Søg en plads i udvalget her