Åbent hus om Værftshallernes fremtid og indvielse af ”Solar Solids”

Helsingør Kommune vil skabe levende haller for alle, hvor produktion og åbne værksteder skaber spændende hverdagsliv. Kom til åbent hus den 27. marts.

Værftshallerne har et fantastisk potentiale og kan skabe rammerne for såvel store internationale arrangementer, som lokale begivenheder. Men hallerne kan rumme meget mere end events.

Helsingør Kommune ambition er at skabe levende haller for alle, hvor byproduktion og åbne værksteder skaber spændende hverdagsliv, og ind i mellem skaber spektakulære oplevelser med de store events.

Vores tanker og drømme vil vi gerne dele og diskutere med dig, der gerne vil være en del af Værftshallernes fremtid.

Læs mere om Værftshallerne her

Program for eftermiddagen - den 27. marts 2019 kl. 17-19:

Hal 14 kl. 17: Velkomst og introduktion til dagens program ved Henrik Møller, formand for projekt ”Værftshallernes fremtid”

På ”basen” i Hal 14, kan du:

  • Se hvilke haller byrådet har besluttet at bevare
  • Hør vores bud på, hvad der skal ske i Værftshallerne efter 2020
  • Få inspiration til hvordan Værftshallerne kan bruges i fremtiden, hvordan kan man bruge de smukke, bevaringsværdige bygninger, og hvor kan der bygges nyt?
  • Hør udviklingen af Værftshallerne

Følg ”den gule rute” rundt i Værftshallerne og oplev Hal 14´s krinkelkroge, og besøg det Maritime Værksted og CATCH i Hal 16, 4D boksen i Hal 17 og Værftets Madmarked i Hal 21.

Kl. 18.37 - Indvielse af ”Solar Solids” i Thomas Nielsens Passage

Borgmester Benedikte Kiær åbner Solar Solids, en lysinstallation af Imre Petkov (HU), Mads Deibjerg Lind
(DK), Shagai Gansukh (MN), Megha Rao (IN) & Mathias Bredholt (DK) Solar Solids er en lysinstallation, der er drevet af solenergi. Lyset spejler aftenhimlens farver når solen går ned, herefter vil den lyse som et elektronisk nordlys over Helsingør.

Solar Solids er bygget op i metalstrukturer, der er inspireret af Kulturværftets geometriske facade. Med installationen vil vi gerne forbinde forsiden på Kulturværftet med bagsiden, der begynder at myldre med liv i takt med, at der kommer flere og flere brugere til i Værftshallerne.
Solar Solids er et samarbejde mellem studerende på AAU og DTU og Imre Petkov og Mads Deibjerg Lind fortsætter samarbejdet omkring udvikling af lysinstallationer i virksomheden Studio Lindkov. Solar Solids er initieret af Catch, Helsingør Kommune og er udviklet i samarbejde med Byrumsgruppen, Helsingør Kommune.

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer