Børnenes Hus i Helsingør kommer til at emme af liv

Den 15. maj får børn og unge i Helsingør Kommune et helt nyt samlingssted, når borgmester Benedikte Kiær indvier af Børnenes Hus.

Børnenes Hus holder til i Fiolgade 17a i lokaler, som Helsingør Kommune har stillet til rådighed og er for alle børn, unge og deres familier med særligt fokus på også at kunne favne og inkludere sårbare grupper.

I huset er der fokus på at styrke børnene og de unges egne ressourcer og relationer og vise vej til de mange muligheder, der findes lokalt.

Borgmester Benedikte Kiær ser frem til, at børnene får deres eget hus:

- Alt for mange børn og unge oplever i dag, at hverdagen kan være tung og svær at overskue. Med Børnenes Hus ønsker vi, i samarbejde med en række frivillige foreninger, at samle kræfterne for dermed at kunne hjælpe udsatte børn og unge bedre. Jeg er overbevist om, at vi i fællesskab kan skabe et hus, der er trygt og rart og som har en masse tilbud, der kan give børn og unge den hjælp og støtte, de har behov for, siger Benedikte Kiær.

Projektleder Hanna Tyge har sammen med en gruppe kreative frivillige travlt med at få de sidste detaljer på plads inden åbningen:

- Børnenes Hus er mere end fysiske lokaler, det er også en måde at tænke og samarbejde på. Hvis vi samler vores aktiviteter og indsatser kan vi nå så meget længere. Fx kan foreningerne i huset samarbejde om konkrete initiativer og arrangementer og dermed nå en større gruppe. Her går vi efter et hus der altid dufter af nybagte boller og overskud! Et sted hvor vi uformelt kan mødes om og med børnene og som emmer af ro og nærvær, siger projektleder Hanna Tyge.

Selvom den officielle indvielse først er den 15. maj, så myldrer huset allerede af liv. Børn og unge strømmer til E-sport 4 af ugens dage. På anden sal er reolen fyldt med sportstøj, det er Red Barnets Byttecentral som holder til der. Børns Voksenvenner er i gang med at samle brætspil til hyggestunder i husets bibliotek, mens Mødrehjælpen planlægger ”Tons & Tummel” i husets HimmelRum. Side om side lægger de frivillige foreninger kræfter i at skabe dette nye samlingssted for børn, unge og familier i Helsingør Kommune.

På Facebooksiden: Børnenes Hus Helsingør kan man allerede nu følge med i hvad der sker. Bl.a. holder Frivilligcenterets Familie-Café åbent-hus-dage i sommerferie ugerne 29+30, hvor der bages snobrød og bygges store papmaché dyr til græsplænen foran huset.

Der er officiel åbning af Børnenes Hus i Fiolgade 17a onsdag den 15. maj 16.30-18.30, hvor der vil være tale ved borgmester Benedikte Kiær, samt musik, pandekager, rundvisning og en række børnevenlige aktiviteter.

 

Alle er velkomne til åbningen.

Læs mere om huset 

Fakta:

Lauritzen Fonden har støttet Børnenes Hus i etableringsfasen.

Børnenes Hus har desuden modtaget støtte fra:

Helsingør Kommune

Helsingør Biblioteker

Boysen El & Teknik

Arnold Busck

Multiflyt A/S

Albertslund Lilleskole

Føtex

Flying Tiger

Dagrofa

Malerne Anzor Borchaev og Julianno Magnani

Askman Foto & Film

Grafiker Victor-Gabriel Nylev