Endnu en uddannelse på vej: Nu kan du tage hele social- og sundhedshjælperuddannelsen i Helsingør

Vil du være social- og sundhedshjælper, så tag både grundforløb og resten af uddannelsen i Helsingør. Det tager 1 år og syv måneder med skole og praktik

Helsingør Kommune og sosu-skolen SOSU H har netop indgået aftale om at oprette social- og sundhedshjælperuddannelsen i Helsingør. Det betyder, at nye nordsjællandske SOSU-elever nu kan vælge, om de vil tage deres uddannelse i Helsingør eller Hillerød.

Den nye uddannelse får lokaler på Rasmus Knudsens Vej, hvor sosu-uddannelsens Grundforløb 1 og Grundforløb 2 allerede holder til.

Første hold begynder den 20. januar, og forinden har eleverne allerede fundet elevansættelser i enten Helsingør, Fredensborg, Hørsholm eller Gribskov kommuner.

Vi arbejder målrettet på at få nye uddannelser til kommunen, og sammen med SOSU H glæder vi os over nu over at kunne tilbyde både grundforløb 1 og 2 og hele social- og sundhedshjælperuddannelsen. Det kommer til at betyde mere attraktive studiemiljøer og forhåbentlig også flere sundhedsuddannede medarbejdere til vores plejesektor på længere sigt, siger Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.

Fra 9. klasse til færdig SOSU-hjælper

Uanset om du kommer fra 9. klasse - eller ønsker at sadle om midt i arbejdslivet, så er mulighederne for et job inden for sundhed og omsorg nu samlet inden for kommunegrænsen. SOSU H udbyder i forvejen Grudforløbene 1 og 2, der efterfølgende giver adgang til social- og sundhedshjælper- eller –assistentuddannelsen.

Vi har længe undersøgt muligheden for at åbne uddannelsen i Helsingør, for at imødekomme vores elever der allerede bor i Helsingør, Fredensborg eller for eksempel Hørsholm. I forvejen har vi et rigtig godt samarbejde med Helsingør Kommune omkring praktik på plejehjem og i hjemmeplejen, og vi håber at den nye placering også er med til at tiltrække nye elever til social- og sundhedsuddannelserne, siger Sanne Goksøyr, uddannelseschef SOSU H, Hillerød og Helsingør.

Næste optagelsesrunde til social- og sundhedshjælperuddannelsen i Helsingør er i marts 2020.

Læs mere om uddannelsen og ansøg om optagelse her

Om social- og sundhedshjælperuddannelsen

  • Social- og sundhedsuddannelsen varer 1 år og 7 måneder, inklusiv Grundforløb 2 på 5 måneder.
  • Uddannelsen veksler mellem skole- og praktikophold, så man løbende anvender den lærte teori i praksis. Praktikopholdene foregår på en kommunes plejehjem eller hjemmepleje
  • Der er løn under hele social- og sundhedshjælper-uddannelsen.
  • Alle elever får en personlig uddannelsesplan, som tager hensyn til alder samt erfaringer med job og uddannelse
  • Som SOSU-hjælper får du viden om og praktisk erfaring med professionel pleje og omsorg og praktisk hjælp til ældre, rehabilitering, demens, ergonomi (arbejdsstillinger) m.m. Typisk vil du også få efteruddannelse og viden om medicin og psykisk sygdom og kan læse videre til social- og sundhedsassistent og senere sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver eller farmakonom.