Færre borgere bliver berørt af cykelruten til KMD IRONMAN

Til KMD IRONMAN 70.3 bliver cykelruten ændret til glæde for triatleterne, men også til glæde for mere end 7.000 borgere, der ikke bliver berørt af ruten.

Når mere end 2.500 triatleter søndag den 23. juni cykler ud på den 90 km lange cykelrute, kan de glæde sig over, at der kun er én U-vending på den nye rute.

Men den nye rute kommer ikke kun triatleterne til glæde. Den nye rute går blandt andet ad Gl. Hellebækvej, Rolfsvej og Hamlets Vænge i stedet for ad hele Gurrevej indtil Møllebakken, hvilket betyder mere end 7.000 borgere ikke bliver direkte berørte af cykelrutens vejspærringer.

Jeg er meget glad for, at vi i tæt samarbejde med Helsingør Kommune har skabt en ny og fantastisk cykelrute. Den forbedrer ikke kun atletoplevelsen, men den gør også, at mere end 7.000 helsingoranere ikke længere er påvirket af cykelruteafspærringen. Det bliver en uforglemmelig dag og jeg kan kun opfordre til at komme ud og deltage i folkefesten, siger Andreas Antonsen, Race Director for KMD IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore.
Jeg er glad for, vi har fundet en ny rute, der ikke berører lige så mange borgere og erhvervsdrivende, og samtidig giver atleterne en mere sikker rute. Men der vil være enkelte områder, hvor beboerne er lukket inde. Derfor er det vigtigt at parkere bilen uden for cykelruten om lørdagen, så kan man sagtens komme rundt og ud af byen. Derudover vil der på centrale knudepunkter være bemandede sluser, hvor man bliver guidet igennem. Men her skal I være tålmodige, siger Lasse Rye Rasmussen, der er projektleder i Helsingør Kommune.

I tidsrummet 11:00 - 14:30 vil der være ekstra mange triatleter ude på cykelruten. Her vil der være ekstra pres på vejene og dermed også på de bemandede sluser, hvor der vil opstå køer for at komme igennem. 

Cykelruten 2018 

Cykelruten 2019

Svømmeruten foregår ligesom de andre år i Helsingør Havn, hvor triatleterne skal svømme 1,9 km. Løberuten er 3,5 loop og vil igen i år tage triatleterne rundt om Kronborg Slot og videre  gennem Helsingør centrum for til sidst at krydse målstregen foran Kulturværftet.

 

Fakta om KMD IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore

KMD IRONMAN 70.3 afholdes i 2019 for 6. gang i Helsingør og er værtsstævne for Europamesterskaberne. Foruden Europamesterskabet er KMD IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore det europæiske IRONMAN 70.3 stævne, hvor der er flest kvalificerende pladser til Verdensmesterskaberne i Nice, Frankrig. Feltet er hårdt i år og mere end 2.500 triatleter er meldt til start.

Stævnet skydes i gang med en åbningsceremoni i Kulturværftet torsdag aften d. 20. juni, hvor alle triatleter, familier, trænere, IRONMAN partnere m.fl. bliver præsenteret for Helsingørs kultur og historie, der ligger op til uendelige muligheder for eventyr, kulturel og sportslig udforskning weekenden igennem. Fra den sportslige side vil der være pro-panel med bl.a. deltagelse af danske pro atlet, Helle Frederiksen, der har taget sølv i Helsingør de seneste to år.

Optrappende til den store løbsdag vil der være en mini triatlon, KMD 4:18:4, fredag aften d. 21. juni, samt børneløbet, IRONKIDS, bliver afholdt lørdag middag d. 22. juni. Disse løb er for alle – IRONMAN familier som Helsingørs indbyggere.