Folkemøde den 23. februar i Helsingør Hallen - få en forsmag

Mere end 250 politikere, eksperter og folk fra foreninger og organisationer har meldt klar til folkemødet den 23. februar kl. 10-16 i Helsingør Hallen

På dagen kan du opleve paneldebatter med lokale politikere og fagfolk fra hele landet, tale med foreninger på standene og selv give dit besyv med til Vision 2030 og fremtidens Helsingør Kommune.

Nedenfor er et udpluk af aktuelle artikler, skarpe pointer fra nogle af oplægsholderne og generel information inden folkemødet.

Se hele programmet, få overblikket og svar på dine spørgsmål

Læs seneste artikel i Helsingør Dagblad og kom i stemning inden folkemødet

Den nuværende vision for Helsingør Kommune løber ud om et års tid. Derfor skal vi have udarbejdet en ny vision, som rækker langt ud i tiden. Vision 2030 sætter retningen for de kommende 10 år, og handler om daginstitutioner, skoler, ældre, beskæftigelse, kultur, trafik og alle de områder, som en kommune beskæftiger sig med. Derfor er det vigtigt, at alle interesserede er med til at udvikle den nye vision. Ingen idé er for lille og ingen drøm er for stor, siger borgmester Benedikte Kiær.

Paneldebatter og oplæg

Folkemødet består af 18 paneldebatter og oplæg med eksperter fra hele landet og 2 store plenumdebatter, hvor også lokale politikere er med i debatten. Derudover kan du tale med politikere og fagfolk hele dagen og give dine ideer og drømme videre til Vision 2030, som Helsingør Byråd skal beslutte inden sommerferien.

Alle debatter tager udgangspunkt i et af de syv temaer:

Uddannelse: hvad skal være til stede for at være en attraktiv uddannelsesby
Erhvervsudvikling, iværksætteri og innovation: Hvad skal erhvervslivet i kommunen leve af i 2030?
Børne- og ungeliv: Hvad karakteriserer et godt børne- og ungeliv i 2030?
Livskvalitet og fællesskaber: Hvad karakteriserer en fremtid, hvor alle har høj livskvalitet og bidrager til fællesskabet?
Natur, miljø og bæredygtig byudvikling: hvordan sikrer vi, at udviklingen i kommunen sker på en grøn og bæredygtig måde?
Kultur: Hvilke potentialer for kommunen har en fortsat satsning på kulturområdet?
Ny teknologi: Hvordan kan digitalisering, robotter og andet teknologi støtte kommunen i 2030?

Læs indlæg i Helsingør Dagblad: FIRE VEJE TIL ET FORBILLEDLIGT KULTURLIV I 2030 af Have kommunikation

Læs indlæg i Helsingør Dagblad: DET AT VÆRE EN DEL AF NOGET SKABER TRYGHED OG TRIVSEL af Dorhte Qwist Greve, Boliggården

Læs indlæg fra GoGreen Danmark "Vis mig din by - og jeg skal sige dig hvem du er" om bæredygtige valg som butik og forretningsdrivende

Folkemødet for børn

Kig forbi Science-rummet, hvor børn og voksne kan bygge en 1:1 bro over Forandringens flod, tegne deres drømmekommune, kode med micro:bit og se robotter ræse afsted på LEGO League-banerne. Eller hvad med at dissekere en rigtig fasan sammen med naturfagsvejlederne fra Naturcenter Nyruphus? Læs mere fra side 44 i programmet.

Et mere afslappet folkemøde

Ikke alle aktiviteter er debatter. Du kan også besøge stande med foreninger, som giver deres bud på fremtiden eller slappe af i en samtalesalon, hvor tunge emner bliver vendt i et mere roligt tempo. Et andet sted bliver visionen malet af kunstneren og komponisten Carsten Dahl

Dine ideer er vigtige

Hele folkemødet er en del af kommunens Vision 2030, som Byrådet skal beslutte inden sommerferien. Derfor er dine ideer vigtige. Hvis du ikke har mulighed for at komme på folkemødet, så skriv endelig noget på www.vision2030.helsingor.dk senest den 9. marts.

Hvordan er det gået med Vision 2020? Se resultaterne

 

Ændringer pga. Corona-virus
Vær opmærksom på, at dele af Helsingør Kommune ikke har normal drift pga. Corona-virus.
Ændringer pga. Corona-virus