Helsingør Kommune går efter at blive grøn foregangsby

Den prestigefylde titel European Green Leaf uddeles hvert år til mindre europæiske byer eller kommuner på mellem 20.000-100.000 indbyggere.

Den prestigefylde titel European Green Leaf uddeles hvert år til mindre europæiske byer eller kommuner på mellem 20.000-100.000 indbyggere som en anerkendelse af deres grønne indsatser.

I år forsøger Helsingør Kommune at gå i fodsporene af blandt andet Limerick i Irland og Växjö Sverige som tidligere har vundet prisen.

Hvis Helsingør Kommune vinder prisen vil det gøre os til grønne ambassadør i Europa i 2021 til inspiration for andre. Vinderen af titlen modtager desuden 75.000 euro til at iværksætte nye ambitiøse miljø- og klimatiltag i løbet af året.

Helsingør Kommunes vil blive vurderet i konkurrencen af eksperter på basis af seks klima- og miljøområder, herunder bl.a. energi, mobilitet, cirkulærøkonomi og biodiversitet.

Hvis Helsingør Kommune er så heldige at blive udtaget som finalist i april 2020, skal Helsingør Kommune præsentere de grønne resultater og fremadrettet klimaindsats til en særlig ceremoni for et internationalt ekspertpanel et sted i Europa.

Se de byer og kommuner som er blevet udvalgt til konkurrencen European Green Leaf Award 2021 på kortet ovenfor.

Læs mere om Helsingør Kommunes klima- og bæredygtighedsindsats

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer