Hvem fortjener Handicapprisen 2019?

Helsingør Kommune uddeler hvert år i december kommunens Handicappris. Nu kan du indstille din kandidat til at vinde prisen.

Prisen skal gå til en lokal ildsjæl, virksomhed eller organisation, der har gjort en positiv forskel for mennesker med handicap. Det kan også være en organisation eller en sportsklub - eller et byggeri, hvor der er taget særligt hensyn til personer med handicap. Handicapprisen uddeles på FN's internationale handicapdag, den 3. december, af formanden for Handicaprådet. 

I Helsingør Kommune har vi heldigvis rigtig mange borgere, virksomheder og foreninger, der yder en indsats for at være med til at sikre, at medborgere med et handicap kan deltage på lige fod med alle andre borgere i samfundet og på arbejdspladsen. En gang om året hædrer vi en af dem med Helsingør Kommunes Handicappris, fordi det gode initiativ fortjener at blive fremhævet. Helst så jeg, at alle kunne vinde, men der må vi tænke, at blot det at blive indstillet også er en hæder, men der er altså kun én, der kan modtage prisen. Jeg ser frem til at modtage borgernes indstillinger, siger formand for Handicaprådet og medlem af Helsingør Byråd, Kristina Kongsted.

Læs mere her.

Prisen kan gives til:
- En lokal ildsjæl
- En virksomhed, som har udnyttet potentialet hos personer med handicap
- En organisation eller institution, der har fremmet lige muligheder for personer med handicap
- En sportsklub, som har arbejdet aktivt for handicapidræt
- Et byggeri, hvor der er medtænkt adgang for personer med handicap

Prisen blev uddelt første gang den 3. december 2009.
I år er det 11. gang, at prisen uddeles i Helsingør Kommune.

Sidste års vinder

Helsingør Kommunes Handicappris 2018 blev uddelt til Klub Liv og Motion, der løb med prisen efter at have involveret klubbens medlemmer, der har udviklingshandicaps, i hele processen omkring udvikling og afvikling af Special Olympics 2018. Samtidig er der lagt vægt på klubbens arbejde med at motivere sine medlemmer til fysisk aktivitet på alle niveauer – og til lokale events som KMD 4-18-4, Kronborgstafetten og flere andre.