Jeg er superglad for mit valg af uddannelse

Der er åbent hus på grundforløbene på Esnord på Rasmus Knudsensvej 9 på tirsdag den 25. juni kl. 13 - uddannelsen kan føre mange steder hen.

Det har altid stået klart for Diana Sørensen, at hun gerne vil arbejde med mennesker. I dag læser hun til socialrådgiver.

Som helt ung havde hun ikke lyst til gymnasiet, så i stedet tog hun handelsskolens grunduddannelse og fik siden et ufaglært job i en specialinstitution.

- Jeg var rigtig glad for at arbejde med børn med særlige behov, og jeg blev bekræftet i, at jeg gerne ville have med mennesker at gøre hele mit arbejdsliv, fortæller Diana Sørensen.

Særligt de udsatte børn og unge stod hendes hjerte nær, ikke mindst fordi hun selv er vokset op i en plejefamilie. Derfor vidste hun, hvilken vej hun ville, da hun blev klar over, at hun – ved at tage sosu-uddannelsen – kunne komme til at arbejde med udsatte borgere. Både svage ældre og psykiatriske patienter.

I 2013 blev hun ansat som sosu-elev i Helsingør Kommune. På det tidspunkt var hun 25 år.
- Jeg var meget glad for sosu-uddannelsen, som gav mig rigtig meget erfaring, siger Diana Sørensen.

Mål: Socialrådgiver

Hendes mål var dog hele tiden at blive socialrådgiver, så da hun var færdig som sosu-assistent, søgte hun videre og kom ind på uddannelsen til socialrådgiver.

Sosu-assistent-uddannelsen giver nemlig adgang til alle uddannelser på Professionshøjskolen: Socialrådgiver, pædagog, fysioterapeut og sygeplejerske.

På nogle uddannelser giver det merit at være uddannet sosu-assistent. Men ikke på socialrådgiverstudiet, som varer tre et halvt år.

- Jeg læser i Hillerød og er meget glad for det, fortæller Diana Sørensen.

Hun er ikke mindst glad for, at vejen til drømmestudiet ikke behøvede at gå over en studenter- eller HF-eksamen.

- For mig var det den helt rigtige vej at gå over en praksisnær uddannelse som sosu-uddannelsen. Jeg er ikke så meget til skriftlige opgaver, men meget mere til at arbejde praktisk med tingene, fortæller Diana Sørensen.

Voksen-elevløn

Fordi Diana Sørensen var over 25, da hun gik i gang med sosu-uddannelsen, fik hun voksen-elevløn, mens hun læste til sosu-assistent. Men som socialrådgiverstuderende er hun på SU – og det har været en stor fordel, at hun kan supplere studiestøtten med et deltidsjob som sosu-assistent.

- Der er jo mangel på sosu-assistenter, og jeg kan nærmest selv styre, hvor meget jeg vil arbejde, siger hun.

De seneste fem måneder har hun ikke arbejdet som sosu-assistent, for her har hun været i praktik som socialrådgiver i Team Aktivitetsparate i Helsingør Kommunes Jobcenter.

- I praktikken har jeg haft stor glæde af min erfaring fra den virkelige verden. Jeg har fået lov at arbejde meget selvstændigt, og det skyldes helt klart, at jeg har erfaring med målgruppen: Borgere som er fysisk eller psykisk syge og af den årsag et stykke fra arbejdsmarkedet, fortæller hun.

Har valgt rigtigt

Diana Sørensen er nu halvvejs gennem sin uddannelse til socialrådgiver og er ikke et øjeblik i tvivl om, at hun har valgt rigtigt.

- Jeg vil anbefale andre, der ikke er så meget til bøger og skriftlige opgaver, men gerne vil arbejde med mennesker, at gå samme vej som mig. Man har meget stor glæde af sin praksis-erfaring, når man læser til socialrådgiver, og samtidig er det genialt, at man som sosu-uddannet har et fag med mangel på arbejdskraft at falde tilbage på, siger hun.

Fakta:

  • Helsingør Kommune optager nye elever på sosu-uddannelsen flere gange om året. Hold øje med ’job’ på www.helsingor.dk, hvor vi søger efter elever.
    Læs mere på www.helsingor.dk/sosuelev

  • For at blive optaget på sosu-uddannelsen skal du have taget grundforløb 1 og 2. Begge forløb kan tages i Helsingør. Læs mere om grundforløb og den øvrige uddannelse på sopu.dk

Der er åbent hus om grundforløb 1 og 2 tirsdag den 25. juni kl. 13-15 på Esnord, Rasmus Knudsens Vej 9 i Helsingør.

Læs mere om SOSU-uddannelsen

 

Jeg har fundet min rette hylde

Jeg er en SSH studerende, som sent i livet har fundet den hylde, hvor jeg udtrykker noget af det, jeg er allerbedst til. Sådan begynder Linea (th i fotoet) sin beretning om, hvorfor hun har valgt sosu-uddannelsen.

Linea: Jeg har fundet min rette hylde