Social- og sundhedsassistenter med ny uddannelse klar til kommunens plejehjem og hjemmepleje

11 social- og sundhedsassistenter har netop færdiggjort den nye og længere Social- og sundhedsuddannelse fra SOSU H

Diana Funch Turell kan nu kalde sig Social- og Sundhedsassistent, og allerede inden den sidste eksamen havde hun indgået aftale med Helsingør Kommune om at arbejde i Hjemmeplejen. Hende og hendes 10 eftertragtede studiekammerater har netop afsluttet den nye SSA-uddannelse, som trådte i kraft 1. januar 2017.

Med den nye uddannelse har SSA’erne fået et løft både teoretisk og praktisk i forhold til ledelse af borgerforløb, rehabilitering, kvalitetssikring, borgerinddragelse, medicinhåndtering og dokumentation. Derudover er den nye SSA-uddannelse blevet længere, sådan at eleverne nu er 2 år og 10 måneder under uddannelse mod 1 år og 8 måneder tidligere.

Jeg holder meget af at gå ud og varetage nogle sundhedsopgaver. Der er nogle komplekse borgere derude, som både har en psykisk sårbarhed, fysiske sygdomme og et misbrug oven i. De opgaver varetager vi også. Der er mange, der tror, at vi kun tager os af ældre mennesker, men det er en fordom. Vi har også det modne publikum fra 40 år og opefter, fortæller Diana Funch Turell til Helsingør Dagblad.

Læs hele artiklen i Helsingør Dagblad her og se, hvorfor Diana har valgt et job, der gør en forskel.

Det nye hold består af 11 elever, der har været ansat i kommunens Center for Sundhed og Omsorg under uddannelsen og været i praktik forskellige steder i kommunen undervejs. Blandt eleverne er de tre af dem ”opkvalificeringselever”, som tidligere har været social- og sundhedshjælpere, men efter en beslutning fra Omsorgs- og Sundhedsudvalget fik muligheden for at gennemføre de sidste moduler for at blive assistenter. De øvrige nyuddannede har taget den fulde nye social- og sundhedsassistenuddannelse.

Kender du nogen, der måske vil læse til social- og sundhedshjælper eller -assistent? Så skriv til Uddannelsesteamet her eller ring til uddannelseskoordinator Vilja Stange på 49 28 13 14

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer