Spil med på FC Prostata-holdet i Nordsjælland

Den 20. august inviterer fodboldklubben Ålholm IF til opstartsmøde om motionsholdet FC Prostata. Holdet er for mænd der har eller har haft prostata-kræft

Billede: FC Prostata fra Østerbro IF

Med 4.500 nye tilfælde årligt er prostatakræft den mest udbredte kræftform blandt mænd. Kommunerne Hillerød, Halsnæs, Gribskov, Fredensborg og Helsingør er derfor gået sammen med fodboldklubben Ålholm IF og tilbyder træning og et fællesskab på FC Prostata Nordsjælland.

Årsagen er, at det for mange kan være svært at finde en god måde at komme i gang med motion (igen) efter et sygdomsforløb - og det kan være en udfordring at finde noget, man har lyst til at blive ved at møde op til i det lange løb. Her har fodbold vist sig som en god motionsform, der styrker både kroppen og humøret samtidig med, at mændene kan styrke hinanden. Det har et stort forskningsprojekt fra Universitetshospitalernes Center for Sundhedsfaglig Forskning (UCSF) slået fast, og der findes allerede flere FC Prostata-hold rundt omkring i landet.

Vi ved, at motion kan hjælpe kræftramte til at få bedre livskvalitet i hverdagen. Derfor er opstarten af FC Prostata Nordsjælland et glimrende supplement til de traditionelle rehabiliteringstilbud. Tilbuddet vil tiltale de borgere, som trives med, at idrætsfællesskabet er i fokus, mens erfaringer om deres sygdom deles i mere spontane samtaler som for eksempel i omklædningsrummet, siger Margrethe Kusk Pedersen, centerchef i Sundhed og Omsorg i Helsingør Kommune.

Samarbejde på tværs 

FC Prostata Nordsjælland starter op som et samarbejde mellem Ålholm IF, de fem nordsjællandske kommuner Helsingør, Hillerød, Halsnæs, Gribskov og Fredensborg, Komiteen for Sundhedsoplysning og DBU. Fodboldklubben Ålholm IF skal stå for træningen.

Ålholm Fodbold ser sig selv som en breddeklub med plads til alle, og hvor det er sjovt at spille fodbold. FC Prostata passer derfor rigtig godt til klubbens DNA. Vi glæder os rigtig meget til at skabe et rum for motion og glæde for spillerne i FC Prostata, siger klubbens formand Peter Thue Poulsen.

Spillere på de eksisterende FC Prostata-hold rundt omkring i landet fortæller, at det bedste ved holdet er det gode fællesskab og sammenholdet, der får dem til at stille op på grønsværen uge efter uge.

FC Prostata handler først og fremmest om fodbold – og så om sygdommen. Fodbold i klubben betyder alt for mit velbefindende og humør: Jeg får rørt mig. Jeg får ondt i alle mine muskler, så jeg kan mærke, at jeg lever. Og jeg har fået gode venner, lyder det fra en af spillerne fra FC Prostata-holdet i Østerbro IF.

Har du, eller har du haft, prostatakræft og vil du gerne være med på FC Prostata Nordsjælland?
Kontakt Mille, træner i Ålholm IF, tlf. 25 39 91 19

Hvor er træningen? Ålholm IF, Teglværksvej 19, 3400 Hillerød
Hvornår? Hver tirsdag kl. 18-19
Holdet starter den 20. august kl. 18, hvor du kan høre mere til opstartsmødet. 
Pris: Cirka 300 kroner per halve år (der er mulighed for prøveperiode)