Succes med at få folk væk fra offentlig forsørgelse

Det går godt med at få borgere væk fra offentlig forsørgelse i Helsingør Kommune viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Beskæftigelsesministeriet har netop offentliggjort en analyse af, hvordan det går med at få folk væk fra offentlig forsørgelse.

Analysen viser, at Helsingør Kommune er en af de kommuner, hvor andelen af personer på offentlig forsørgelse falder mest. Således viser analysen, at det samlede antal på offentlig forsørgelse er faldet i Helsingør Kommune med 10,7 procent fra oktober 2015 til oktober 2018. Det er over landsgennemsnittet (der ligger på 8,7 pct.) og svarer til en delt 25. plads blandt landets 98 kommuner. Hvis man alene ser på oktober 2017 til oktober 2018 er faldet i Helsingør Kommune på 5,5 pct., hvor landsgennemsnittet er 3,8 pct. Det svarer til en delt 19. plads.

Analysen ser ligeledes på den såkaldte bruttoledighed, hvilket kun er de personer, som umiddelbart kan tage et job (såkaldt jobparate borgere). Her er faldet I Helsingør Kommune på landsplan fra oktober 2017 til oktober 2018 på 13,9 procent, mens faldet på landsplan er på 8,5 pct. Det betyder at Helsingør Kommune placerer sig på en 24. plads på den liste.  

 Du kan læse hele undersøgelsen her: