Vær med til at udvikle kommunens Vision 2030

Frem mod sommerferien arbejder Byrådet på at formulere Vision 2030. Vær med og kom til folkemøde den 23. februar

Frem mod sommerferien arbejder Byrådet på at formulere Vision 2030, der sætter den overordnede retning for de næste 12 års udvikling af velfærd, uddannelse, børn og unge, kultur, erhvervsudvikling, natur, miljø og mange andre ting. 

Derfor inviterer Byrådet alle borgere, virksomheder og andre interesserede til at komme med ideer og forslag, så Helsingør Kommune bliver et endnu bedre sted at bo, besøge og drive virksomhed i.

Kommunens vision for 2020 har sat en fælles retning - og det har givet mange gode resultater. Flere og flere flytter hertil, og besøgstallene stiger inden for både turismen, museer, endagsgæster, store arrangementer og konferencer. Helsingør Kommune er interessant og det gør, at vi kan udvikle nye byområder og tiltrække endnu flere borgere og udvikle erhvervslivet i endnu højere grad ligesom vi kan udbygge uddannelsesområdet. Vi kan se, at det virker med en langsigtet strategi, som vi alle arbejder efter. Vi skal have en ny vision og derfor åbner vi op for så mange ideer som muligt, så vi sammen ser fremad og formulerer visionen for de næste mange år, siger Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.

Stort folkemøde den 23. februar i Helsingørhallen

Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 23. februar kl. 10-16, hvor kommunen afholder et stort folkemøde i Helsingørhallen. På selve dagen er der noget for alle aldre. Du kan opleve paneldebatter med lokale politikere og eksperter fra hele landet, besøge stande med foreninger og andre interessenter, som også giver deres bud på fremtiden eller slappe af i en samtalesalon, hvor tunge emner bliver vendt i et mere roligt tempo.

I den mere eksperimentelle afdeling kan du for eksempel opleve et kunstværk blive til, når kunstner, komponist og pianist Carsten Dahl maler sit bud på en vision for Helsingør Kommune og i en anden debat fortæller om sine egne erfaringer med udsathed og psykiske lidelser og hvordan kulturen og fællesskabet holder det enkelte menneske kørende.

I Science-rummet er der også fart på, hvor børn og voksne kan bygge en 1:1 bro over Forandringens flod, tegne deres drømmekommune, kode med micro:bit og se robotter ræse afsted på LEGO League-banerne. Eller hvad med at dissekere en rigtig fasan sammen med naturfagsvejlederne fra Naturcenter Nyruphus?

Se hele programmet og find de aktiviteter, der interesserer dig

 

Syv temaer for Vision 2030

Byrådet har samlet mange års erfaring, resultater og bud på fremtidige udfordringer sammen til syv temaer – hvor løsningerne og vejen derhen er til åben diskussion:

- Uddannelse: hvad skal være til stede for at være en attraktiv uddannelsesby?
- Erhvervsudvikling, iværksætteri og innovation: Hvad skal erhvervslivet i kommunen leve af i 2030?
- Børne- og ungeliv: Hvad karakteriserer et godt børne- og ungeliv i 2030?
- Livskvalitet og fællesskaber: Hvad karakteriserer en fremtid, hvor alle har høj livskvalitet og bidrager til fællesskabet?
- Natur, miljø og bæredygtig byudvikling: hvordan sikrer vi, at udviklingen i kommunen sker på en grøn og bæredygtig måde?
- Kultur: Hvilke potentialer for kommunen har en fortsat satsning på kulturområdet?
- Ny teknologi: Hvordan kan digitalisering, robotter og andet teknologi støtte kommunen i 2030?

Ændringer pga. Corona-virus
Vær opmærksom på, at dele af Helsingør Kommune ikke har normal drift pga. Corona-virus.
Ændringer pga. Corona-virus